2017 m. sezono geriausių rinkimų rezultatai

0

Beveik mėnesį ištikimiausi f1news.lt lankytojai rinko geriausius 2017 metų sezono įvairiose kategorijose. Apžvelkime šių rinkimų rezultatus.

Geriausias metų pilotas – L. Hamiltonas

NASCAR

Reklama

Šioje kategorijoje atsispindėjo ir tikroji kova trasoje – daugiausiai balsų gavo Lewisas Hamiltonas ir Sebastianas Vettelis. 45 procentai mūsų lankytojų savo balsą atidavė šių metų čempionui, o vokietis saulaukė 37,5 proc. balsų.

Tarp kitų paminėtų šioje kategorijoje liko Kimi Raikkonenas, Estebanas Oconas, Fernando Alonso ir Maxas Verstappenas. Įdomu, kad sezone trečias likęs Valtteri Bottas balsų negavo.

Geriausia metų komanda – „Scuderia Ferrari”

Sergio Marchione

Geriausio piloto kategorijos nugalėtojas sutapo su čempionato įskaita, o visiškai priešingai įvyko geriausios metų komandos rinkimuose. Čia atkakliai varžėsi „Mercedes” ir „Ferrari”. Vos 2,5 proc. skirtumu, pagal mūsų skaitytojus, nugalėtojais tapo italai (47,5 proc.). 45 proc. gavo „Mercedes”.

Trečioje vietoje šioje kategorijoje liko „Force India”. Kitos komandos lankytojų balsų negavo.

Geriausias metų proveržis – V. Bottas

Lewis hamilton

Geriausio metų proveržio kategorijoje nepralenkiamas buvo jau minėtas V. Bottas. Palyginus su 2016 m. sezonu, suomis pakilo 5 vietomis asmeninėje įskaitoje (iš 8 į 3). Be abejo, didelis to nuopelnas yra „Mercedes” komandos pakeitimas iš „Williams”. Suomis gavo daugiau nei 42 proc. lankytojų balsų.

Antras čia liko S. Vettelis, trečias – Carlosas Sainzas. 10 proc. balsų gavo K. Raikkonenas, pakilęs iš 6 į 4 asmeninės įskaitos vietą.

Metų įvykis – „Ferrari” greitis

Metų įvykio kategorijoje lankytojai tikrai turėjo iš ko rinktis – 2017 m. sezonas buvo kupinas įvykių. Visgi, virš 42 proc. lankytojų maloniai nustebino „Ferrari” komandos greitis ir pasipriešinimas „Mercedes” ekipai. Italai atkakliai varžėsi su vokiečiais iki pat Singapūro lenktynių, tačiau po jų starte patirtos avarijos sėkmė nuo „Ferrari” visiškai nusigręžė ir į priekį šovė „Mercedes”.

Dar 25 proc. lankytojų metų įvykiui priklausė naujųjų Formulės 1 valdytojų „Liberty Media” atėjimas. Galima sutikti, kad tai tikrai svarbu, mat iki tol čempionate įvairios naujovės labai sunkiai rasdavo kelią ir Bernie Ecclestone’as priešindavosi daugeliui jų.

17,5 proc. balsų atiteko čempioniškam L. Hamiltono sezonui – britas gerino įvairius rekordus ir sėkmingai tapo 4 kartus pasaulio čempionu.

Metų nusivylimas – „McLaren” nepatikimumas

gresia

Beveik kas antras lankytojas metų nusivylimu įvardijo eilinį katastrofišką „McLaren” sezoną. Komanda bandė išspausti viską iš bendradarbiavimo su „Honda”, tačiau japonų varikliai buvo ypač nepatikimi. Iš viso 2017 m. sezone šios ekipos bolidai finišo nepasiekė net 13 kartų. Tai buvo pats nesėkmingiausias sezonas „McLaren” istorijoje. Situacija gali ženkliai pagerėti 2018 metais, kai britai pradės naudoti „Renault” variklius.

Dar beveik 38 proc. lankytojų nuvylė S. Vettelio forma antroje pusėje. Kaip jau minėta, po lenktynių Singapūre vokiečio ir visos „Ferrari” komandos rezultatai neleido priešintis „Mercedes” ekipai. Vokietis tenkinosi antrąja asmeninės įskaitos vieta ir V. Bottasą S. Vettelis aplenkė vos 12 taškų.

15 proc. balsų atiteko „Red Bull” komandai. Jos nesėkmės statistiškai buvo panašios į „McLaren” – iš viso austrų komandos bolidai finišo nepasiekė taip pat 13 kartų. Tiesa, jų reputaciją gerino 10 finišų ant podiumo ir 3 pergalės. Tai rodo, kad susitvarkius su nepatikimumo problemomis, „Red Bull” galėjo kovoti bent su „Ferrari”.

Metų naujokas – L. Stroll

Metų naujoko kategorijoje buvo vienas lyderis – 65 proc. balsų gavo Lance Strollas. Jaunasis kanadietis sužibėjo kupinose įvykių Bakų lenktynėse, kur tik paskutinėmis sekundėmis prarado antrąją vietą ir turėjo tenkintis trečiu podiumo laipteliu. Daugumoje kitų lenktynių jis nusileisdavo savo labiau patyrusiam komandos draugui Felipei Massai. Tačiau, neabejotinai kanadietis buvo geriausias sezono naujokas.

20 proc. balsų gavo italas Antonio Giovinazzi, o 12,5 proc. – Pierre Gasly.

Geriausios metų lenktynės – Azerbaidžano GP

Jau minėtos lenktynės Azerbaidžano sostinėje Baku buvo išrinktos pačiomis geriausiomis sezone. Pasinaudojęs įvairiomis avarijomis ir tinkamai išnaudojęs taktiką, lenktynėse laimėjo Danielis Ricciardo. Tik prieš pat finišą minėta L. Strollą aplenkė V. Bottas. Šiose lenktynėse įvyko žymusis konfliktas tarp S. Vettelio ir L. Hamiltono, kai vokietis važiuodamas paskui saugos automobilį buvo nepatenkintas brito greičiu ir susilyginęs su juo bolidais susilietė ratais. Dėl to vokiečiui buvo skirta 10 sekundžių sustojimo bauda. Taip pat šiose lenktynėse įvyko eilinis „Force India” pilotų kontaktas. Devintas finišavęs F. Alonso pelnė pirmuosius „McLaren” taškus sezone.

Kitos kategorijos

Absoliuti dauguma mūsų lankytojų (97,5 proc.) teigė, kad visas lenktynes (nuo starto iki finišo) žiūrėjo daugiau nei pusę sezono.

50 proc. lankytojų praėjusį sezoną įvertino 8 balais. Dar 25 proc. rinkosi septynetą, o 12,5 proc. – devynis balus. Vos 2,5 proc. buvo patenkinti sezonu ir skyrė jam 10.

Kalbant apie 2018 metus, daugiau nei 50 proc. balsus skyrė norui pamatyti naujus čempionus. Jau nuo pat 2014 m. mes nematėme kitų čempionų komandinėje įskaitoje be „Mercedes”.

22,5 proc. tikisi įdomių lenktynių dėl naujųjų „Pirelli” padangų mišinių. Priminsime, kad italai pateikė dar minkštesnės sudėties padangas nei 2017 m. ir pristatė pora naujų mišinių.

Dar 15 proc. lankytojų įžvelgia galimybę 2018 m. pamatyti gerus „Sauber” ekipos rezultatus. Visai neseniai šveicarai pranešė, kad jie naudos naujus „Ferrari” variklius, kurie bus paženklinti „Alfa Romeo” vardu.

Dėkojame visiems atidavusiems savo balsą ir tikime, kad 2018 m. mėgausitės puikiomis Formulės 1 lenktynėmis ir liksite su f1news.lt

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia