Rusijos GP: pirmoje treniruotėje greičiausias Kimi Raikkonenas

2
@Ferrari
@Ferrari

Rusijos GP pirmoje treniruotėje greičiausias Kimi Raikkonenas iš „Ferrari”. Antrą vietą užėmė „Mercedes” lenktynininkas Valtteri Bottas, trečias – Lewisas Hamiltonas.

Po žymiojo praėjusių metų susidūrimo tarp Sebastiano Vettelio ir Danilo Kvyato, rusas šiandien treniruotėje pasirodė su šalmu, kurį puošė torpeda. Taip rusą pavadino pavadino Sebastianas Vettelis praėjusiais metais.

Reklama

Pačioje treniruotės pradžioje Sergėjus Sirotkinas su „Renault” bolidu sugedo pirmuosiuose treniruotės. Užgeso bolido variklis, kurio nebepavyko užvesti. Tačiau rusas neužilgo vėl pasirodė trasoje.

Dėl labai švelnaus ir slidaus asfalto paviršiaus daugelis pilotų darė klaidas, dažniausiai klaidos pasireiškė prastu bolido valdymų posūkiuose, kur dažniausiai lenktynininkai paslysdavo arba blokuodavo ratus.

„Haas” bolidas treniruotėse buvo pastebimas dėl didelių juodų dulkių kamuolių, sklindančių iš naujųjų „Carbon Industries” stabdžių.

„Mercedes” pilotai buvo pirmieji šiose treniruotėse panaudoję ir užfiksavę laiką su super minkštosiomis padangomis. „Ferrari” su minkštosiomis padangomis nuo pagrindinių savo konkurentų atsiliko apie 1,3 sekundės, tačiau vėliau Kimi Raikkonenas pirmuoju bandymu su super minkštųjų padangų komplektu aplenkė abu „Mercedes” pilotus.

Likus 25 minutėms iki sesijos pabaigos buvo paskelbta raudonos vėliavos stadija, kadangi nuo Estebano Ocono bolido nukrito variklio dangtis, o nuolaužos mėtėsi trasoje.

Maxas Verstappenas inžinieriams pasiskundė, kad jo variklis neturi pakankamai galios, o garsas sklindantis iš „Renault” jėgainės jam pasirodė nenatūralus ir įtaria techninį gedimą. Vėliau į trasą išvažiavęs olandas skundėsi, kad jam nepavyksta optimaliai sušildyti nei priekinių, nei galinių padangų.

Priešpaskutiniame posūkyje klaidą padarė Sebastianas Vettelis ir apsisuko trasoje. Nieko rimto neįvyko ir barjerų pavyko išvengti. Kitame rate klaidą padarė Lewisas Hamiltonas, kuris šiek tiek pasivažinėjo už trasos ribų.

Penkios minutės iki sesijos pabaigos ir Stoffelis Vandoorne komandai pranešė: „Nėra galios, nėra galios”. „McLaren” ekipa džiaugėsi pozityviais bandymais Bahreine, tačiau problemos juos ištiko dar nepasibaigus pirmosioms treniruotėms Rusijoje.

Visi rezultatai

Rusijos GP savaitgalio tvarkaraštis

Rusijos Grand Prix
Sesija Data Laikas
Rusijos GP: pirmoji treniruotė 2017-04-28 11:00 - 12:30
Rusijos GP: antroji treniruotė 2017-04-28 15:00 - 16:30
Rusijos GP: trečioji treniruotė 2017-04-29 12:00 - 13:00
Rusijos GP: kvalifikacija 2017-04-29 15:00 - 16:00
Rusijos GP: lenktynės 2017-04-30 15:00 - 17:00
Reklama

2 Komentarai (-ų)

    • Tikrai keista. Bet tikriausiai jie tų stabdžių turi ne vieną variantą ir išbandinėja. Bet vaizdelis atrodė baisus 🙂 Kas žiūrėjo transliaciją turėjo pastebėti tuos kamuolius 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia