Rusijos GP apžvalga

1
@VelozcityGP

[media-credit id=13 align=”aligncenter” width=”1024″]Sochi[/media-credit]

Šį savaitgalį Formulė 1 lankosi Rusijos Juodosios jūros kurorte Sočyje. Čia bus surengtas jau trečiasis F1 etapas. Pernai ši trasa dar buvo naujausia vieta F1 tvarkaraštyje, tačiau šiemet šią vietą užims Baku lenktynės.

Reklama

Realios mintys Rusijoje surengti Formulės 1 lenktynes jau egzistavo nuo 2001 m. Trasai buvo siūlomos ir planuojamos tokios vietos kaip Pulkovo oro uostas, šiaurinė Maskvos dalis ar į šiaurę nuo sostinės esantis Volokolamsko miestas. Kitaip nei pirmi du projektai, pastarasis su Hermanno Tilke pagalba buvo įgyvendintas, tačiau šioje trasoje kol kas vyksta tik kėbulinių automobilių ir DTM čempionatai.

Didžiausią postūmį Formulės 1 trasos Rusijoje atsiradimui davė Vitalijus Petrovas, 2010 m. debiutavęs šiose lenktynėse su „Renault” komanda. Naujam projektui iš karto pritarė ir Bernie Ecclestone, tad tais pačiais metais buvo patvirtinta – 2014 m. Sočyje ratus suks Formulės 1 bolidai. Trasai buvo suteikta 7 metų sutartis.

Naujoji trasa buvo pritaikyta prie žiemos olimpinių žaidynių komplekso – beveik 6 km ilgio trasa supa visą olimpinį parką.

Kol kas vienintelis pergalės džiaugsmą čia jautė čempionas Lewisas Hamiltonas, nesunkiai laimėjęs 2014 ir 2015 m. Pernai kiek netikėtai trečioje vietoje finišavo Sergio Perezas, pelnęs vienintelį podiumą sezone „Force India” ekipai. Meksikiečiui šio savaitgalio lenktynės bus 100-osios jo karjeroje. Beje, įdomu pažymėti, kad abu kartus čia čempionų titulus užsitikrino „Mercedes” ekipa. 2014 m. trasos organizatoriai buvo apdovanoti specialiu Geriausio lenktynių organizatoriaus prizu, kurį jiems įteikė B. Ecclestone.

Kaip minėjome anksčiau, šiemet trasa sulaukė nemažai patobulinimų.

Primename, kad mūsų svetainės dešinėje galite pamatyti visus Rusijos GP įvykių laikus – kvalifikacija ir lenktynės prasidės 15 val. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Siūlome pažiūrėti Sebastiano Vettelio komentarus apie šią trasą ir 2015 m. Nico Rosbergo kvalifikacijos ratą Sočio žiede.

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia