Kvalifikacijoje Kanadoje triumfavo Lewisas Hamiltonas

2
@Mercedes nežino

Kanados GP kvalifikacijoje nugalėjo ir lenktynėse iš pirmosios vietos startuos Lewisas Hamiltonas, antrą vietą užėmė Sebastianas Vettelis, trečią – Valtteri Bottas.

Pirmoji kvalifikacijos dalis

Kvalifikaciją pirmieji pradėjo „Toro Rosso”, „Haas” ir „Williams” bolidai. Netrukus trasoje pasirodė lyderiai ir greitai pakėlė kartelę nustatydami ribą. „Ferrari” pirmuosius savo bandymus atliko su super minkštosiomis padangomis. „Mercedes” pilotas Valtteri Bottas buvo 0.2 sekundės greitesnis už Sebastianą Vettelį, nors suomis naudojo ultra minkštąsias padangas. Antruoju bandymų V. Bottas S. Vettelio deficitą padidino iki 0.3 sekundės,

Reklama

Stoffelis Vandoorne nesuvaldė bolido ir buvo per minimalų atstumą nuo kontakto su siena. Panašų incidentą turėjo ir Kimi Raikkonenas, kuris padarė klaidą prieš posūkį, o išvažiavęs iš jo buvo labai arti sienos.

Geriausius laikus užfiksavo „Mercedes” pilotai, tačiau tai neprilygo geriausiam trečiosios treniruotės laikui.

Likus vienai minutei iki pirmos dalies pabaigos, pirmąjame posūkyje Pascalis Wehrleinas rėžėsi į sieną ir sužlugdė kitų lenktynininkų šansus patekti į kitą kvalifikacijos dalį.

Į antrą kvalifikacijos dalį nepateko: 20. P. Wehrleinas, 19. M. Ericssonas, 18. K. Magnussenas, 17. L. Strollas, 16. S. Vandoorne.

Antroji kvalifikacijos dalis

Antrąją dalį pradėjo visi pilotai išskyrus Fernando Alonso, ispanas vienintelis nepasirodė trasoje su visais savo konkurentais.

Šioje dalyje jau pirmuoju bandymu buvo pasiektas geriausias savaitgali orezultatas.

Carlosas Sainzas padarė identišką klaidą kaip ir Pascalis Wehrleinas, tačiau ispanui pavyko sustoti dar prieš barjerus.

Fernando Alonso radijo ryšiu pasiskundė, kad jo variklis turi mažiau galios nei pirmoje kvalifikacijos dalyje. Ispanas iškart pasuko į aptarnavimo zoną.

Danilas Kvyatas paskutiniąjame savo bandyme pradūrė padangą dėl kontakto su siena, kuris sulaužė ratlankį.

Į trečią kvalifikacijos dalį nepateko: 15. J. Palmeris, 14. R. Grosjeanas, 13. C. Sainzas, 12. F. Alonso, 11. D. Kvyatas.

Trečioji kvalifikacijos dalis

Pirmasis į trasą išvažiavo „Ferrari” pilotas Sebastianas Vettelis ir skubėjo kuo greičiau įveikti greitą ratą. Tačiau vokietis padarė klaidą, o Lewisas Hamiltonas nuvažiavo rekordinį šios trasos ratą – 1:11.791. Valtteri Bottas taip pat nuvažiavo greitą ratą ir abu „Mercedes” pilotai atsidūrė pirmose dvejose vietose. Už jų abu „Ferrari” lenktynininkai, kuriems pirmuoju bandymu sunkiai sekėsi nuvažiuoti ratą be klaidų.

Sebastianas Vettelis antruoju bandymu nusileido tik 0.004 sekundės greičiausią ratą nuvažiavusiam Lewisui Hamiltonui.

Paskutiniuoju bandymu Lewisas Hamiltonas dar labiau pagerino savo nuvažiuoto rato laiką, kuris buvo apie 0.3 sekundės greitesnis. Britas niekam nebuvo pavejamas ir jis iškovoja „pole” poziciją Kanadoje.

Rezultatai

canada q

Lenktynių savaitgalio tvarkaraštis

Kanados Grand Prix
Sesija Data Laikas
Kanados GP: pirmoji treniruotė 2017-06-09 17:00 - 18:30
Kanados GP: antroji treniruotė 2017-06-09 21:00 - 22:30
Kanados GP: trečioji treniruotė 2017-06-10 17:00 - 18:00
Kanados GP: kvalifikacija 2017-06-10 20:00 - 21:00
Kanados GP: lenktynės 2017-06-11 21:00 - 23:00

Kanados GP: trečioje treniruotėje greičiausias Sebastianas Vettelis

Kanados GP antrojoje treniruotėje greičiausias Kimi Raikkonenas

Kanados GP pirmojoje treniruotėje greičiausias Lewisas Hamiltonas

Reklama

2 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia