Įdomioji Belgijos GP statistika

4
©SuttonImages

Praėjusio savaitgalio lenktynės Spa trasoje buvo kupinos įvykių ir naujų statistikos rodiklių pagerinimų.

©SuttonImages
©SuttonImages

Lewisas Hamiltonas lenktynes pradėjo iš paskutinės vietos ir pasiekė podiumą – tai buvo trečias kartas brito karjeroje, kai jis startavęs iš 20 ar žemesnės pozicijos finišuoja pirmajame trejetuke. Iš viso savo karjeroje L. Hamiltonas iš 20 ar žemesnės pozicijos startavęs 6 kartus, taigi pusę jų jis pasiekė podiumą. Tai yra geriausias rezultatas Formulės 1 istorijoje – arčiausiai yra Johnas Watsonas, devintajame dešimtmetyje tokį rezultatą pakartojęs du kartus.

Reklama

Tai buvo brito 10 finišas ant podiumo sezone ir 97 karjeroje. Pagal šį rodiklį jis susilygino su Fernando Alonso. Juos lenkia Alainas Prostas su 106 finišais ant podiumo ir Michaelis Schumacheris su 155.

Belgijoje L. Hamiltonas statistikos rekordų suvestinėje pakilo ir greičiausių ratų įskaitoje – su 31 greičiausiu lenktynių ratu britas aplenkė Nigelą Mansellą ir pasiekė 4 vietą.

Pirmą kartą karjeroje Nico Rosbergas šventė pergalę Belgijoje. Jam tai buvo 20 pergalė karjeroje – jis tapo 10-uoju sportininku 20 pergalių pelnęs tik su viena komanda. Belgijos GP vokietis pirmavo visus ratus – tai buvo jau trečioji N. Rosbergo iš eilės pelnyta pergale, tuo pačiu pirmaujant visose lenktynėse.

Žymiai sunkiau iš rikiuotės pabaigos sekasi startuoti Fernano Alonso – tai buvo vos antras kartas ispano karjeroje, kai jis startavęs iš 20 ar žemesnės pozicijos, sugeba finišuoti taškų zonoje.

Nico Hulkenbergas finišavo jau 107 lenktynėse, tačiau nei vieno karto jis nefinišavo ant podiumo. Pagal šį rodiklį vokietis yra 4 Formulės 1 istorijoje. Šiame sąraše lyderiu išlieka Adrianas Sutilas startavęs 128 lenktynėse ir nei vieno karto neužlipęs ant podiumo.

Šio savaitgalio lenktynės buvo 5 kartas kuomet „Ferrari” nepasiekia podiumo – artėjančiose lenktynėse Monzos trasoje italai turėtų visomis jėgomis siekti šio skaičiaus nepadidinti.

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. Kad man atrodo didysis salmas skaitosi kai visa savaitgali buni pirmas. O rosbergas nebuvo visa savaitgali pirmas. paskutine trefke kimis laimejo lyg

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia