Australijos GP: trumpas pristatymas

0
@XPB Images

Jau rytoj po beveik 4 mėnesių pertraukos Melburno trasoje prasidės naujasis Formulės 1 sezonas. Pristatome jums keletą įdomių faktų apie šias lenktynes ir trasą.

Tai bus jau 22 kartas, kai Formulės 1 lenktynės rengiamos Melburno Albert parko trasoje. Iki tol lenktynės buvo rengiamos Adelaidėje. Pirmą kartą Formulės 1 čempionato dalimi Australijos GP tapo 1985 m.

Reklama

Pernai lenktynes laimėjo vokietis Nico Rosbergas, kuris vėliau tapo čempionu. Jis lenktynių metu sugebėjo aplenkti savo komandos draugą Lewisą Hamiltoną. Lenktynės išsiskyrė tuo, jog pirmą kartą nuo 2002 m. sezono savo debiutinėse lenktynėse nauja komanda pelnė taškus – šį kartą tai buvo Romainas Grosjeanas su „Haas”. Prancūzas startavo tik 19 vietoje, tačiau pasinaudodamas agresyvia taktika sugebėjo finišuoti 6 vietoje. Žinoma, šį kartą naujo rekordo nebus, mat neturime nei vienos naujos komandos.

Greičiausio rato rekordas iki šiol priklauso Michaeliui Schumacheriui – 2004 m. jis ratą įveikė per 1:24.125 min. Neabejojama, kad šiemet visose trasose automobiliai pagreitės 4-5 sekundėmis, tad ratų įveikimo rekordai gali kristi.

Iš šiuo metu esančių rikiuotėje Australijoje yra laimėję  keturi lenktynininkai – L. Hamiltonas, Kimi Raikkonenas (abu po 2 kartus) , Fernando Alonso, nugalėjęs čia 2006 m. su „Renault”, bei Sebastianas Vettelis, triumfavęs 2001 m.

Įdomūs faktai apie Australijos GP:

Prisiminkime 2016 m. Australijos GP geriausius lenktynių epizodus:

Primename, kad kvalifikacija prasidės šeštadienį 8 val. Lietuvos laiku, lenktynės – sekmadienį tuo pačiu metu. Nepamirškite, kad iš šeštadienio į sekmadienį persuksime laikrodžius viena valanda į priekį, tad nepramiegokite lenktynių. Detalų savaitgalio važiavimo tvarkaraštį rasite mūsų svetainės specialioje skiltyje.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia