Abu Dabio GP: pirmoje treniruotėje greičiausias Sebastianas Vettelis

0
sebastian vettel

Pirmoje Abu Dabio GP treniruotėje geriausią rezultatą parodė Sebastianas Vettelis, antroje vietoje liko Lewisas Hamiltonas, trečioje – Maxas Verstappenas.

Šioje treniruotėje įvyko pora pilotų pasikeitimų – Antonio Giovinazzi „Haas” gretose pakeitė Keviną Magnusseną, o George Russellas vairavo „Force India” vietoje Estebano Ocono.

Reklama

Treniruotė vyko puikiomis oro sąlygomis – buvo giedra ir karšta.

Treniruotės pradžioje naująjį „Ferrari” dugną ir difūzorių išbandė Kimi Raikkonenas ir jo bolidas buvo papuoštas dideliu daviklių komplektu gale.

@F1

Po pirmojo pusvalandžio greituosius ratus parodė 19 lenktynininkų. Vienintelis neįveikęs greitojo rato buvo buvo Fernando Alonso. Pirmas buvo jau minėtas K. Raikkonenas, parodęs 1:40,638 min. laiką. Nuo jo 0,3 sekundės atsiliko Danielis Ricciardo, dar 0,4 s. Lewisas Hamiltonas. Tiesa, pastarasis naudojo ne ultra, o minkštos sudėties padangas šiam ratui.

Keturioliktame posūkyje klaidą padarė Nico Hulkenbergas ir išslydo iš trasos, tačiau viskas baigėsi laimingai ir vokietis sugrįžo į trasą.

Panašią klaidą po akimirkos padarė ir „Haas” lenktynininkas Antonio Giovinazzi. Didesnės žalos išvengta, tačiau padangų komplektas buvo sugadintas.

„Force India” lenktynininkas George Russellas padarė panašią klaidą, tačiau jam pasisekė suvaldyti bolidą ir suktuko buvo išvengta.

Stoffelis Vandoorne bandė sutrumpinti kelią įveikiant posūkį, tačiau kelkraštis nebuvo toks žemas ir jo bolidas tiesiog pakilo į orą. Vėliau, panašiai šį posūkį įveikė ir Kimi Raikkonenas, kuris taip pat su savo bolido priekiu pakilo į orą.

Artėjant paskutinėms sesijos stadijoms lenktynininkai padidino tempą, todėl pasipylė daug daugiau klaidų.

Likus 15 minučių iki treniruotės pabaigos, Sebastianas Vettelis nuvažiavo greičiausią ratą ir aplenkė Lewisą Hamiltoną 0.120 sek.

Romainas Grsojeanas dar kartą suklydo, tačiau šį kartą incidentas buvo stipresnis ir galiniu sparnu rėžėsi į atitvarus, tačiau laimei jie turėjo buferinį tarpą ir smūgis stipriai nepažeidė bolido.

Likus 5 minutėms iki sesijos pabaigos Valtteri Bottas į trasą sugrįžo su „Halo” įrenginiu ant savo „Mercedes” bolido.

valtteri bottas

Rezultatai

Abu Dabio GP tvarkaraštis

Abu Dabio Grand Prix
Sesija Data Laikas
Abu Dabio GP: pirmoji treniruotė 2017-11-24 11:00 - 12:30
Abu Dabio GP: antroji treniruotė 2017-11-24 15:00 - 16:30
Abu Dabio GP: trečioji treniruotė 2017-11-25 12:00 - 13:00
Abu Dabio GP: kvalifikacija 2017-11-25 15:00 - 16:00
Abu Dabio GP: lenktynės 2017-11-26 15:00 - 17:00
Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia