Singapūre nugalėjo Nico Rosbergas

1

nico-singapuro-finisas

Ką tik baigėsi Singapūro GP lenktynės, jose triumfavo Nico Rosbergas iš „Mercedes”. Antroje vietoje liko Danielis Ricciardo iš „Red Bull”, nuo Nico atsiliko vos 0.4 sekundės, netoli už jų trečioje vietoje finišavo Lewisas Hamiltonas – „Mercedes”.

Reklama

Lenktynėse nestartavo Romainas Grosjeanas iš „Haas”, tai buvo pirmas kartas jo karjeroje, kai jis nestartavo lenktynėse.

Starto metu, nuvažiavęs vos kelis metrus avariją patyrė Nico Hulkenbergas – „Force India”. Jis susidūrė su Carlosu Sainzu jaunesniuoju iš „Toro Rosso” ir Nico lenktynes baigė sienoje, lenktynėse dalyvavęs vos keletą sekundžių. Vėliau šį incidentą teisėjai pripažino kaip lenktyninį incident, tad niekas baudų negavo.

„Williams” komanda turėjo daug vilčių iškovoti nemažai taškų, nes tarp jų ir „Force India” komandos vyksta labai artima kova. Viltis labai masino tai, kad Sergio Perezas prieš lenktynes gavo 8 starto pozicijų baudą, o starto metu Nico iškrito iš lenktynių, tačiau Valteri Bottas buvo vienas iš tų kurie nepasiekė lenktynių finišo. Antro sustojimo metu Valteri dėl kol kas nežinomų priežasčių atsisegė saugos diržai ir kol komandos darbuotojai vėl juos prisegė perkaito „Williams” bolide esantis „Mercedes” variklis. Felipe Massa finišavo už dešimtuko ribos ir taip „Williams” neišsivežė nei vieno taško iš Singapūro.

Ketvirtas finišą pasiekė Kimis Raikonnenas iš „Ferrari”, prieš pat antrą sustojimą jis sugebėjo aplenkti Lewisą Hamiltoną ir taip iškopė į trečią poziciją, tačiau trečiojo sustojimo metu Lewisas sugebėjo atsikovoti prarastą poziciją.

Penktas lenktynes baigė Sebastianas Vettelis. Šios lenktynės jam ėjosi kaip iš pypkės, startavęs paskutinis jis ne kartą lenkė varžovus trasoje, o gerai sudėliotos sustojimų strategijos būdu, trasoje kurioje lenkti sudėtinga, visų lenktynių metu iškovojo net 17 pozicijų, be to vienas iš tų, kuris nuo lenktynių nugalėtojo atsiliko mažiau nei 30 sekundžių, kai šeštas likęs Maksas Verstappenas, jau buvo už vienos minutės atsilikimo ribos.

Maksui Verstappenui šios lenktynės nebuvo tokios kokių jis tikėjosi. Visų pirma jis starto metu prasuko galinius ratus ir dėl to lenkdami Maksą Nico Hulkenbergas ir Carlosas Sainzas susidūrė tarpusavyje. Po to Maksas turėjo ilgai prakaituoti bandydamas aplenkti Daniilą Kvyatą iš „Toro Rosso”, kuris turėjo savų priežasčių pasistengti, kad Maksas savam šalme išleistų ne vieną keiksmažodį.

Septintą vietą iškovojo Fernando Alonso, „McLaren” komandai tai labai gera paguoda po to, kai turėjo priimti sprendimą ir iš lenktynių patraukti Jesoną Buttoną.

Aštuntas ir labai svarbius tris taškus komandai iškovojęs, atvažiavo Sergio Perezas iš „Force India”. Už pirmų trijų čempionato lyderių komandų – „Mercedes”, „Red Bull” ir „Ferrari” – vyksta labai artima kova, tad kiekvienas iškovotas taškas prilygsta pergalei etape. „Force India” po šio GP vienu tašku pirmauja prieš „Williams” ekipą ir dabar yra ketvirtoje vietoje.

9 finišą pasiekė, pagaliau geras lenktynes turėjęs Daniilas Kvyatas, ir taip iškovojo 2 taškus komandai, paskutinį tašką iš Singapūro išsivežė „Renault” komanda, kuriai jį parvežė Kevinas Magnussenas.

Po šio etapo čempionato lyderis asmeninėje įskaitoje antrą kartą šiemet pasikeitė, ir juo tapo Nico Rosbergas, dabar prieš Lewisą Hamiltoną pirmauja 8 taškais.

Lenktynių finišo nepasiekė keturi lenktynininkai: Buttonas, Bottas, Hulkenbergas ir visai jose nestartavęs Grosjeanas.

Šis GP buvo kupinas veiksmo ir artimos kovos, tikėkimės likę 6  etapai bus tokie pat įdomūs.

singapuro-finisas

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia