Sėkmingiausi suomiai Formulėje 1

0
@Sutton Motorsport Images

Bahreino GP kvalifikacijoje nugalėjęs  Valtteri Bottas pelnė savo pirmąją pole poziciją karjeroje. Iki tol geriausia starto vieta jam buvo antroji – šį pasiekimą jis pelnė tris kartus. 

Tačiau jis nėra sėkmingiausias Formulės 1 lenktynininkas iš Suomijos. Iš viso čempionate yra dalyvavę 9 Suomijos lenktynininkai. Be abejo, sėkmingiausi iš jų yra Mika Hakkinenas (du kartus pasaulio čempionas) ir Keke Rosbergas, triumfavęs 1982 m.

Reklama

Kalbant apie pole pozicijos laimėtojus, iš viso šiame sąraše yra 5 suomiai – jau minėti M. Hakkinenas (su 26 pole pozicijomis), K. Rosbergas (5 pergalės kvalifikacijoje), taip pat Kimi Raikkonenas (16), Heikki Kovalainenas bei V. Bottas, turintys po vieną pergalę kvalifikacijoje.

Be abejo, už kvalifikaciją Formulėje 1 šiuo metu taškų niekas neskiria, tad žymiai svarbesnis rodiklis yra pergalės ir čempiono titulai. Pagal pergales tarp suomių pirmauja M. Hakkkinenas ir K. Raikkonenas – jų įskaitoje po 20 pergalių. Svarbu pažymėti, kad tik Kimis gali šį rodiklį pagerinti ir tapti lyderiu pagal pergales suomių gretose. Dar 5 pergales savo įskaitoje turi K. Rosbergas ir vieną – H. Kovalainenas. Taigi, V,. Bottas turi puikią galimybę su „Mercedes” pelnyti pergalę ir įsirašyti į retas Formulės 1 lenktynių nugalėtojų iš Suomijos gretas.

Be jau minėtų suomių, lenktynėse yra dalyvavę Mika Salo (geriausias rezultatas – 2 podiumai su „Ferrari” 1999 m.), J.J. Lehto (1 podiumas 1991 m. su „Scuderia Italia”) ir dar du lenktynininkai, sudalyvavę vos keliose lenktynėse – Mikko Kozarowitzky ir Leo Kinnunen.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia