Rusijos GP: kvalifikacijoje nugalėjo Sebastianas Vettelis

6
sebastian vettel

Rusijos GP kvalifikacijoje triumfavo Sebastianas Vettelis, antras liko Kimi Raikkonenas, trečias – Valtteri Bottas.

Pirmoji kvalifikacijos dalis

Sebastianas Vettelis ir Kimis Raikkonenas buvo vieninteliai lenktynininkai pirmąją kvalifikacijos dalį pradėję su super minkštosiomis padangomis, visi kiti pilotai naudojo ultra minkštąsias padangas. Valtteri Botto laikas su minkštesnių padangų komplektu buvo greitesnis tik 0.452 sekundės lyginant su Sebastiano Vettelio laiku.

Reklama

Paskutinio bandymo metu Jolyonas Palmeris patyrė avariją ir sudaužė savo bolidą, kuriam prieš kvalifikaciją buvo pakeistas variklis. Tuo pat metu Pascalis Wehrleinas paslydo ir apsisuko trasoje, tiesa vokiečio „Sauber” bolidas nenukentėjo. Šie du incidentai įvykę vienu metu pirmąjame ir trečiąjame sektoriuose sugadino kitų pilotų šansus patekti į antrąją kvalifikacijos dalį, kadangi trasoje buvo dvigubų geltonų vėliavų stadija.

Į antrąją kvalifikacijos dalį nepateko šie pilotai: 20. Romainas Grosjeanas, 19. Marcusas Ericssonas, 18. Pascalis Wehrleinas, 17. Stoffelis Vandoorne, 16. Jolyonas Palmeris.

Antroji kvalifikacijos dalis

Anrtąją kvalifikacijos dalį pirmieji pradėjo „Williams” pilotai nors trasoje dar buvo mojuojamos geltonos vėliavos. Kimi Raikkonenas pirmą kartą panaudojo minkščiausių padangų komplektą ir nuvažiavo greitą ratą, tačiau „Mercedes” ekipa nuvažiavo greičiausią savaitgalio ratą, kuris buvo 0.8 sekundės greitesnis už visus šio savaitgalio laikus. Valtteri Bottas ratą įveikė per 1:33.264 sekundės.

„Ferrari” komanda savo pilotus išsiuntė atlikti antruosius bandymus, nors jų užimamos vietos buvo visiškai saugios. „Mercedes” pilotai ramiai laukė paskutinės kvalifikacijos dalies. Paskutiniuosius savo bandymus atliko visi pilotai išskyrus Maxą Verstappeną ir abu „Mercedes” pilotus.

Į trečiąją kvalifikacijos dalį nepateko šie pilotai: 15. Fernano Alonso, 14. Kevinas Magnussenas, 13. Danilas Kvyatas, 12. Lance Strollas 11. Carlosas Sainzas.

Trečioji kvalifikacijos dalis

Paskutinėje kvalifikacijos dalyje pirmieji išvažiavo pasaulio čempionai, paskui juos Nico Hulkenbergas, kuris apšilimo rate lenktyniavo su Lewisu Hamiltonu. Pirmuoju bandymu Kimi Raikkonenas nuvažiavo greičiausią savaitgalio ratą už savęs palikdamas abu „Mercedes” lenktynininkus ir Sebastianą Vettelį. „Red Bull” pilotai nuo lyderių atsilieka 1.5 sekundės.

Pirmasis savo paskutinį bandymą skubėjo atlikti Sebastianas Vettelis, o paskui vokieti abu „Mercedes” pilotai. Tačiau pirmasis sektorius buvo itin lėtas, bet dėl ankstyvos apsilankymo trasoje, jam užteko laiko pradėti dar vieną ratą. „Mercedes” pilotai gerino laikus pirmuose sektoriuose, tačiau paskutinysis šiai komandai buvo pats blogiausias viso savaitgalio metu.

Sebastianas Vettelis nuvažiavo greičiausią savaitgalio ratą ir pelno pirmąją „pole” poziciją šiame sezone. Antroje vietoje liko Kimi Raikkonenas, trečias – Valtteri Bottas.

Visi rezultatai

Rusijos GP savaitgalio tvarkaraštis

Rusijos Grand Prix
Sesija Data Laikas
Rusijos GP: pirmoji treniruotė 2017-04-28 11:00 - 12:30
Rusijos GP: antroji treniruotė 2017-04-28 15:00 - 16:30
Rusijos GP: trečioji treniruotė 2017-04-29 12:00 - 13:00
Rusijos GP: kvalifikacija 2017-04-29 15:00 - 16:00
Rusijos GP: lenktynės 2017-04-30 15:00 - 17:00
Reklama

6 Komentarai (-ų)

  1. kaip hamio fanas…ziauriai nuvyle kvala…atrode jau mina vienas kitam ant kulnu…o gavos kad mersai islipa is masinos treciam sektoriuje

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia