Rožinė spalva Formulėje 1 ne tokia ir reta

2
judėti

Neseniai „Force India” nustebino visą Formulės 1 pasaulį pranešdama apie visiškai atnaujinamą automobilio dizainą – dėl naujojo rėmėjo jie keičia savo spalvą į rožinę.

Atrodytų, tai kažkas naujo Formulės 1 pasaulyje, tačiau toli gražu taip nėra – rožinės spalvos mes matėme, ir ne taip seniai.

Reklama

Brabham

@Formula1.com

1991-1992 m. naudotas BT60B automobilis buvo paskutinis pagamintas „Brabham” kompanijos. Ypatingų rezultatų jis nepasiekė, tačiau pažymėtina, kad būtent šiuo automobiliu Vokietijos GP debiutavo būsimas čempionas Damonas Hillas. Beje, visas automobilio priekinis sparnas buvo nudažytas ryškia rožine spalva.

Onyx

@Formula1.com

Onyx ekipa dalyvavo čempionate vos dvejus metus – 1989 ir 1990 m. Pirmaisiais metais jos automobilis Portugalijoje netikėtai pasiekė trečią vietą. Be abejo, nepamiršime ir rožinės spalvos, kuri puošė priekinio ir galinio sparno elementus.

Pacific

@Formula1.com

Dar viena trumpai gyvavusi komanda (1994 ir 1995 m.) savo dizaine naudojusi rožinę spalvą. Verta pažymėti, kad ir lenktynininkų numeriai buvo žymimi ryškia rožine.

Jaguar

@Formula1.com

Ši ekipa jau labiau pažįstama Formulės 1 gerbėjams. Tiesa, su rožine spalva ji buvo susijusi tik vieną kartą – 2003 m. Monake. Tuo metu visuomenei buvo pademonstruotas didžiausias Steinmetzo rožinis deimantas – komerciniais tikslais ant automobilio esantis jaguaro siluetas buvo nuspalvintas rožine spalva. Tiesa, niekas per daug nenustebo, kad abu automobiliai nepasiekė finišo.

Force India

@Force India

Šį sezoną matysime nemažai šios spalvos, mat „Force India” automobiliai bus labai ryškūs. Juos trasoje pastebėsime lengvai.

Jenson Button

@Formula1.com

Norėdamas pagerbti savo mirusį tėvą 2014 m. Silverstoune britas pradėjo naudoti beveik pilnai rožinį šalmą. Beje, Jensono tėvas mėgo nešioti rožinės spalvos marškinius.

Franck Montagny

@Formula1.com

Šis prancūzas dalyvavo vos 7 Formulės 1 etapuose su „Super Aguri”. Turbūt vienintelis išskiriantis bruožas – jo ryškiai neoninis rožinis šalmas.

Sebastian Vettel

@Formula1.com

Vokietis karjeros „Red Bull” ekipoje metu naudojo daug šalmų, tačiau 2014 m. Brazilijos lenktynėse buvo pasipuošęs rožine spalva nudažytu numeriu – tai buvo tikrai išskirtinis šalmas.

Heikki Kovalainen

@Formula1.com

2013 m. pabaigoje „Lotus” ekipa dėl sveikatos problemų pakeitė Kimi Raikkoneną ir pakvietė kitą suomį Heikki Kovalaineną. Čia jis naudojo rožinį šalmą.

Jacques Villenevuve

@Formula1.com

1997 m. čempionas pasižymėjo gana spalvotu šalmu, tačiau labai gerai matoma rožine V raide. Beje, galime matyti ir variantą, kaip atrodytų lietuvio lenktynininko šalmas, ant kurio neprapultų ir Lietuvos trispalvės spalvos.

Pedro Lamy

@Formula1.com

Jis buvo pirmasis portugalas pelnęs taškus Formulės 1 lenktynėse. Per keturis metus jis ir liko su vieninteliu tašku, tačiau buvo išskirtinis dėl rožinės spalvos šalmo.

Reklama

2 Komentarai (-ų)

    • Force India išsiskiria viso automobilio dažymu rožine – to niekas dar nedarė. 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia