Nico Rosbergas ne pirmas istorijoje, kuris negins savo titulo

3

 

Nico Rosbergas praeitam sezone iškovojo F1 čempiono titulą ir pasitraukė iš sporto, pareiškęs, kad jis pasiekė tai, apie ką svajojo. 

Reklama

Turbūt visiems toks Nico karjeros posūkis pasirodė, kaip didelė naujiena. Visgi jis nėra pirmas čempionas istorijoje, kuris negins savo titulo.

Pirmasis toks istorijoje buvo Juanas Manuelis Fangio. Pirmąjį savo
titulą jis iškovojo 1951 metais. O sekančiais metais jis patyrė rimtą avarijoje Monzoje, ir taip praleido visus 8 čempionato etapus, į sportą jis grįžo 1953 ir nuo 1954 sezono iškovojo dar 4 titulus iš eilės.

Mike Hawthornas buvo antras pilotas Formulės 1 istorijoje, kuris iškovoto titulo nusprendė neginti. Mike tapo pirmojo čempionu kilusiu iš Didžiosios Britanijos. 1958 jis iškovojo titulą, vos vienu tašku aplenkęs Stirlingą Mossą. Tačiau šiame sezone jis prarado komandos draugą, kuris žuvo Vokietijos GP metu, žuvusysis buvo Peteris Collinsas, jie su Mike buvo labai artimi draugai. Kaip bebūtų gaila, pasitraukęs iš tuo metu labai rizikingo sporto Hawthornas mirė 1959 avarijoje.

Jochenas Rindtas titulą iškovojo 1970 metais. Rindtas buvo labai talentingas pilotas. 1970 metais jis iškovojo dramatišką pergalę Monako GP, ten jis pergalę pasiekė paskutiniame rate, paskutiniame posūkyje. Po to pergalės sekė Olandijoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, ir Vokietijoje. Šių pergalių dėka jis labai stipriai atsiplėšė nuo kitų konkurentų asmeninėje įskaitoje. Deja po pasiektų pergalių atvykus į Italiją, Rindtas patyrė avariją ir žuvo Monzoje treniruočių metu. Jo persvara buvo tokia didelė, kad niekas nesugebėjo jo pavyti ir Johenas buvo karūnuotas čempionu po mirties. Jis iki šiol yra vienintelis, tikėkimės ir paskutinis, čempionu tapęs po mirties.

Seras Jackie Stewartas titulus iškovojo 1969, 1971, 1973 metais. Iškovojęs trečiąjį titulą Jackie nusprendė baigti karjerą. Paskutinį savo titulą jis iškovojo 1973 metais, tačiau jis pažymėtas F1 istorijoje ir kaip dar vienas sezonas, kuriame žuvo su pilotai, vienas jų buvo Stewarto komandos draugas „Tyrell” komandoje. Po šio JAV GP škotas nutarė trauktis iš sporto. Vėliau jis grįžo į Formulės 1 pasaulį, kaip komandos savininkas 1997, o kaip pilotas jis pasitraukė iš sporto aukščiausiame savo karjeros taške.

Nigelas Mansellis vienintelį savo titulą iškovojo 1992 metais  su „Williams” ekipa ir po to pasitraukė iš sporto pereidamas lenktyniauti į IndyCar seriją. Nigelas iš sporto pasitraukė dėl užklasinių F1 žaidimų, nes pats baigti karjeros šiame sporte dar nesiruošė. Viskas vyko „Williams” komandos viduje, kai jie Nigelui nežinant siekė pasirašyti kontraktą su Alainu Prostu 1993 metų sezonui. Spaudai tai paviešinus, kilo nesutarimai tarp Nigelo ir komandos vadovybės ir neradus kompromiso jis paliko Formulę 1 ir išėjo lenktyniauti į JAV lenktynių seriją IndyCar, kur iškart iškovojo čempiono titulą. Nigelas yra vienintelis istorijoje, kuris buvo vienu metu iškovojęs abiejų serijų titulus.

Alainas Prostas jau buvo iškovojęs 1985, 1986 ir 1989 metais ir buvo pasitraukęs iš sporto 1992 metų sezonui. Tačiau grįžo į sportą 1993 metais į Nigelo Mansellio vietą „Williams” ekipoje. Su „Williams” iškovojo savo 4 titulą 1993 metais ir dar kartą paliko sportą, tik šį kart visiems laikams. Tiesa paskutinį titulą jam iškovoti nebuvo lengva, nes jo komandos draugu buvo Damonas Hillas, o kitas rimtas konkurentas buvo legendinis Ayrtonas Senna. Visgi Alainui pavyko pelnyti 7 pergales iš 16 galimų ir taip laimėjo paskutinį savo titulą karjeroje.

Na ir paskutinis šiame sąraše dabartinis čempionas Nico Rosbergas, kuris 2016 iškovojo pirmąjį titulą ir po visko pasakė, kad jam šeima yra svarbiau už viską. Šiame sporte jis pasiekė savo svajonę ir daugiau iš šeimos reikalauti negalintis, tad baigia karjerą. Kaip bebūtų 2017 metais mes turėsime naują čempioną, kas juo taps pamatysime po 11 mėnesių.

Reklama

3 Komentarai (-ų)

  1. Manau jog kitamet gali pasikartoti 93, 94 metu atvejai be ginancio cempiono jeigu pavyzdziui, 17tu cempionu taptu kimis arba luisas.

  2. Patikslinimas dėl Mansello – jis išėjo į CART čempionatą. IndyCar pavadinimą jie naudojo tik verslo sumetimais.

    O kas dėl Kimio, tai būtų smagu, kad laimėtų ir išeitų. Tačiau yra vienas BET – jis ne kartą sakė, kad jam užtenka vieno titulo (nesvarbu ar dar laimės) ir jis dabar grįžęs tik dėl malonumo pasivažinėti.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia