Monako GP: lenktynių statistiniai duomenys

0
f1-live-after-1

Monako GP lenktynėse po 16 metų pertraukos nugalėjo „Ferrari” komanda. Statistiniai duomenys rodo, kad abu italų komandos lenktynininkai iki pirmojo sustojimo nuolat keitėsi greitesniais įveiktais ratais.

Kimi Raikkonenas, lyginant su Sebastianu Vetteliu, greitesnis buvo tik iki pirmojo savo sustojimo. Net ir iki pirmojo sustojimo suomio ir vokiečio tempas buvo labai panašus, jie nuolat keitėsi vis greitesniais nuvažiuotais ratais. Tačiau kai S. Vettelis atliko savo sustojimą, vokietis už K. Raikkoneną, iki saugos automobilio, važiavo  0.5 – 1.0 sekundės greičiau viename rate.

Reklama

Nuostabų tempą demonstravo abu „Red Bull” lenktynininkai, kurie nuolat persekiojo „Mercedes” lenktynininką Valtteri Bottą ir neleido jam toliau atitrūkti į priekį. Maža to, Danielio Ricciardo strategai sugebėjo pritaikyti puikią taktiką, kurios dėka australas po pirmojo savo sustojimo aplenkė tiek Valtteri Bottą, tiek savo komandos kolegą Maxą Verstappeną. Danieliui Ricciardo šiame sezone tai jau antrasis podiumas iš eilės.

Dar vienas pilotas, kuris rodė aukštą tempą – Carlosas Sainzas iš „Toro Rosso”. Ispanas lenktynėse finišavo šeštoje vietoje. Tačiau labiausiai stebina visų lenktynių metu demonstruotas tempas, kuris buvo tik apie 0.5 sekundės lėtesnis už lenktynių nugalėtoją. Tai reiškia, kad šios ekipos bolido važiuoklė ir aerodinamika yra pakankamai aukšto lygio, o ispano ratų laikai buvo beveik identiški „Red Bull” piloto Maxo Verstappeno laikams.

Daugelis pripažino, kad šiais metais Monake lenkti buvo itin sunku. Tai rodo ir pozicijų pasikeitimų statistiniai duomenys. Lyginant su prajusiais metais, kuomet Monake buvo šlapia pozicijų pasikeitimų įvyko dvigubai daugiau. Šiemet beveik visi lenkimai įvyko per apsilankymus aptarnavimo zonoje.

Išsamūs Monako GP statistiniai duomenys

Sustojimai aptarnavimo zonoje

Atsiprašome, kol kas nėra duomenų.

Kanados GP tvarkaraštis

Kanados Grand Prix
Sesija Data Laikas
Kanados GP: pirmoji treniruotė 2017-06-09 17:00 - 18:30
Kanados GP: antroji treniruotė 2017-06-09 21:00 - 22:30
Kanados GP: trečioji treniruotė 2017-06-10 17:00 - 18:00
Kanados GP: kvalifikacija 2017-06-10 20:00 - 21:00
Kanados GP: lenktynės 2017-06-11 21:00 - 23:00
Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia