Malaizijos GP: trečioje treniruotėje greičiausias Kimi Raikkonenas

1
ferrari kimi raikkonen

Trečioje Malaizijos GP treniruotėje greičiausias buvo „Ferrari” komandos lenktynininkas Kimi Raikkonenas, antroje vietoje liko Sebastianas Vettelis, trečioje – Danielis Ricciardo.

Pirmoje treniruotėje greičiausią ratą įveikę Maxas Verstappenas, o antroje – lyderis buvo Sebastianas Vettelis.

Reklama

Po sunkios vakarykštės avarijos į trasą sugrįžo Romainas Grosjeanas su sutvarkytu „Haas” bolidu. Pasirodė pranešimų, kad amerikiečiai pateikė $295 000 sąskaitą trasos organizatoriams, už patirtą žalą.

Daugelis lenktynininkų sesijos pradžioje skundėsi dėl itin prasto sukibimo su trasa. Nors „Pirelli” šiąnakt sumažino reikalaujamą padangų slėgį, kad padangos greičiau pasiektų reikiamą temperatūrą.

Problemų su hidraulika turėjo „McLaren” lenktynininkas Fernando Alonso, mechanikai šią problemą bandė kuo greičiau sutvarkyti, kad ispanas gautų daugiau laiko trasoje prieš kvalifikacinius važiavimus.

Praėjus 15 minučių treniruotės laiko, „Mercedes” lenktynininkas Lewisas Hamiltonas užfiksavo greičiausią lenktynių ratą. Britas buvo greitesnis 0.005 sekundės už pirmąjį Kimi Raikkoneno bandymą.

Brito bolidas naktį buvo atnaujintas į aero modulį, kuris buvo naudojamas Silverstoune. „Mercedes” atsivežė atnaujinimus į Malaiziją, kurie vakar vykusiose treniruotėse visiškai neveikė. Valtteri Bottas liko prie paskutinių atnaujinimų paketo, o Lewisas Hamiltonas naudos senesnį paketą, kuris jam užtikrintai leido laimėti Didžiosios Britanijos GP.

Paskutiniame trasos posūkyje suktuką atliko Fernando Alonso, tačiau didelio greičio nebuvo ir jokios rimtos žalos nebuvo patirta.

oraisepang

Orų prognozė žada, kad kvalifikacija gali būti šlapia, komandos savo pilotams taip pat pranešė, kad už kelių kilometrų nuo trasos kaupiasi lietaus debesys ir lyja.

Įpusėjus treniruotei lyderis buvo „Red Bull” pilotas Danielis Ricciardo, kuris nuvažiavo pusę sekundės greitesnį ratą už likusiuosius.

Jolyonas Palmeris stabdydamas prarado stabdžius, todėl pasivažinėdamas už trasos ribų turėjo pasukti tiesiai į aptarnavimo zoną.

Suktuką priešpaskutiniame posūkyje atliko ir Romainas Grosjeanas, tačiau radijo ryšiu paklausė savo inžinieriaus: „Ar gali tai paaiškinti?”.

„Toro Rosso” bolidas ir toliau smarkiai skleidžia dūmus kiekvieno sustojimo metu, kurie buvo matomi nuo Singapūro GP kvalifikacijos.

Sebastiano Vettelio bolidas sesijos pabaigoje turėjo problemų. Inžinierius liepė sustoti trasoje, tačiau po akimirkos sakė lėtai pristatyti bolidą į garažą. Jeigu tai rimtas gedimas, „Ferrari” gali nespėti paruošti bolido kvalifikacijai

Jolyonas Palmeris ir Maxas Verstappenas susidūrė paskutiniame posūkyje. Britas su savo priekiniu sparnu pradūrė olandos galinę padangą, „Red Bull” pilotas apsisuko trasoje ir važiavo į priešingą trasos pusę, kad pasiektų garažą, tačiau jam gali grėsti bauda.

Rezultatai

Savaitgalio tvarkaraštis

Malaizijos Grand Prix
Sesija Data Laikas
Malaizijos GP: pirmoji treniruotė 2017-09-29 06:00 - 07:30
Malaizijos GP: pirmoji treniruotė 2017-09-29 06:00 - 07:30
Malaizijos GP: antroji treniruotė 2017-09-29 10:00 - 11:30
Malaizijos GP: trečioji treniruotė 2017-09-30 09:00 - 10:00
Malaizijos GP: kvalifikacija 2017-09-30 12:00 - 13:00
Malaizijos GP: lenktynės 2017-10-01 10:00 - 12:00
Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia