Nepaisant to, kad FIA su visom savo priimamom taisyklėm žada, kad kova trasoje padidės ir taps artimesnė, skaičiai sako ką kita – lenkimų sumažėjo drastiškai.

Pernai metais mums teko pamatyti 866 lenkimus atliktus trasoje, vidutiniškai po 41,2 lenkimo lenktynėse. Šiemet trasoje buvo atlikti vos 435 lenkimai – 21,8 per lenktynes, tai yra beveik per pus mažiau lyginant su pernai. Be to tai mažiausias lenkimų skaičius sezono metu, nuo 2011, kai į sportą atėjo DRS sistema.

Vienintelis GP šiemet aplenkęs praeitų metų vidurkį vyko Azerbaidžane, chaotiškose lenktynėse buvo atlikti 42 lenkimai, o nugalėjo Danielis Ricciardo. Šios lenktynės mums labiau įstrigo, kaip tyčinis Vettelio susidaužimais ratais su Lewisu Hamiltonu.

Reklama

Daugiausiai lenkimų per visą sezoną atliko Danielis Ricciardo – 43 per visą sezoną. 13 iš jų buvo atlikta vieno GP metu – Anglijoje.

Rusijoje buvo išvis tik 1 lenkimas, o Kinijoje dėka lietaus – 31.

Rečiausiai lenkiami šiemet buvo Maxas Verstappenas ir Lewisas Hamiltonas, vos 2 kartus šiemet, jiems teko pasiduoti kovoje dėl pozicijos.

Daugiausiai pozicijų iškovojęs pirmame rate yra „Williams” naujokas Lance Strollas. Kanadietis šiemet pirmame rate iškovojo 36 pozicijas, kai palyginimui Kimi Raikkonenas su „Ferrari” bolidu per visą sezoną pirmame rate nesugebėjo nei karto pakilti bent viena pozicija aukščiau.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia