Kinijos GP: lenktynėse lengvą pergalę iškovojo Lewisas Hamiltonas

18

Šlapioje Šanchajaus trasoje prasidėjusias lenktynes laimėjo „Mercedes” pilotas Lewisas Hamiltonas, antroje vietoje palikdamas „Ferrari” pilotą Sebastianą Vettelį, trečias lenktynes baigė „Red Bull” pilotas Maxas Verstappenas.

Lenktynių startas prasidėjo šlapioje trasoje, tačiau vienintelis Carlosas Sainzas panaudojo super minkštas padangas. Jolyonas Palmeris po apšilimo rato iškart pasuko į aptarnavimo zoną ir pasikeitė į sausai trasai skirtas padangas. Lance Strollas antrąjame sektoriuje patyrė kontaktą su Sergio Perezu ir savo lenktynes baigė žvyre. Trečiame rate prasidėjo daugelio pilotų padangų keitimas, todėl pozicijos visiškai susimaišė.

Reklama

Ketvirtame rate, starto finišo tiesiojoje, Antonio Giovinazzi nesuvaldė bolido ir rėžėsi į atitvarus, bei iššaukė saugos automobilio stadiją.

Po saugos automobilio „Ferrari” komanda užstrigo už dviejų „Red Bull” bolidų, abi komandos naudojo skirtingus padangų mišinius, o italams niekaip nepavyko jų aplenkti. Tuo pasinaudojo Lewisas Hamiltonas ir su kiekvienu ratu tolo nuo artimiausių savo priešininkų. Tačiau veiksmų ėmėsi Sebastianas Vettelis, aplenkė Kimį Raikkoneną, kiek vėliau Danielį Ricciardo su nedideliu kontaktu ir pradėjo medžioti Maxą Verstappeną, kuris važiavo antroje vietoje. Kiek vėliau buvo aplenktas ir olandas, tačiau tarpas iki Lewiso Hamiltono buvo milžiniškas.

Fernando Alonso turėjo baigti lenktynes po bolido važiuoklės gedimo, kuomet pirmąjame posūkyje kovojo su Carlosu Sainzu. Stoffelis Vandoornas taip pat baigė lenktynes ankščiau laiko, dėl bolido gedimo. Fernando Alonso važiavo pakankamai aukštoje vietoje, už kurią jis galėjo uždirbti nemažai taškų, tačiau bolido problemos šią komanda skandina kiekvienose lenktynėse.

Valtteri Bottas saugos automobilio fazės metu padarė klaidą ir nukrito iki 12 vietos, bei komplikavo šansus užlipti ant podiumo laiptelio.

Lenktynių pabaigoje aršiausia kova vyko dėl trečiosios vietos tarp dviejų „Red Bull” lenktynininkų. Tačiau Maxas Verstappenas išlaikė pranašumą ir neleido australui jo aplenkti.

Lenktynes pirmoje vietoje baigė Lewisas Hamiltonas, antras – Sebastianas Vettelis, trečias – Maxas Verstappenas, ketvirtas – Danielis Ricciardo, penktas Maxas Verstappenas.

Kinijos GP rezultatai

Bahreino GP vyks po savaitės, o  visą sesijų tvarkaraštį rasite žemiau

Bahreino Grand Prix
Sesija Data Laikas
Bahreino GP: pirmoji treniruotė 2017-04-14 14:00 - 15:30
Bahreino GP: antroji treniruotė 2017-04-14 18:00 - 19:30
Bahreino GP: trečioji treniruotė 2017-04-15 15:00 - 16:00
Bahreino GP: kvalifikacija 2017-04-15 18:00 - 19:00
Bahreino GP: lenktynės 2017-04-16 18:00 - 20:00
Reklama

18 Komentarai (-ų)

  1. Kaip italas, kuriam šviečiasi vieta Ferrari, nurašė Vetteliui pirmą vietą 🙂 Sunku spėlioti, bet jeigu ne safety car, Vettelis būtų turėjęs labai didelį pranašumą ir manau lenktynių eiga būtų visai kitokia buvusi. Rizikuota be abejo toje vietoje, bet rizika pasverta buvo. Šiek tiek Kimis turėtų susiimti. Per daug buvo prarasta laiko pakibus už Ricciardo, ypač Vettelio atžvilgiu 🙂 O vėliau ir patį Kimi perlaikė.
    Lenktynės buvo tikrai įdomios, permainingos.

    • Kimį perlaikė, o jis dar ir kažkokių bėdų turėjo ‘no torque’ sakė. Nors jam ir šiaip agresijos trūksta šiek tiek
      Vetteliui viską sugadino ankstyvas sustojimas ir SC. Nors lenktynių gale Vettelio ir Hamiltono laikai buvo labai panašūs, vercia matyti, kad jeigu ne ta klaida, butu rimta kova priekyje

  2. Gan idomios lenktynes, bet kazkaip drs zymiai maziau itakos turi, o prognozavo atvirksciai… gaila kad taip sunkiai bulius lenke butu intrigos buve del P1

  3. chebra jau tik nekalbekite apie vetelio nerealu pranasuma pries HAM…nu gedos turekite…suprantu kad raudona spalva daug kam akis uzpila…bet vistiek kazkiek reikia tureti ir blaivaus proto

  4. Nemanau, kad Lewisas važiavo galimu tempu. Sebas tuo tarpu gal ir važiavo, bet irgi ne iki pačio galo lenktynių. Nebuvo prasmės Lewisui spausti, persvara solidi. Aš nesakau, kad Hamiltonas turėjo krūvą rezervo, bet kad pilnu tempu važiavo tikrai netikiu. Plius čia atsivertų ir kiti dalykai, didesniu tempu padangos kitaip dyla ir t.t., galbūt jei būtų Sebas arčiau Lewisas būtų padidinęs tempą, bet su padangomis turėjęs problemų ir t.t. Žodžiu ne ta situacija kai laikai kažką pasakyt gali manau.

    • Negaliu nesutikti. Šiandien Lewisas nedarė jokių klaidų ir pelnytai nugalėjo.

      Smagu žiūrėti, kaip jiedu po finišo pasidžiaugė vienas kito rezultatais, tačiau gaila, kad nebuvo rimtesnės kovos. Bet manau, kad Lewisas ir Sebas jaučia kažkokią stiprią, abipusę pagarbą, jie nori pakovoti vienas su kitu, nes niekada neturėjo tokios galimybės. Vienas 3x, kitas 4x pasaulio čempionas.

      Kol kas viskas rodo, kad ta artima kova galima. TIkiuosi taip nutiks Bahrneine. Išvengs gedimų ir galės stipriai pasistumdyti, kaip šiandien su Danieliu Ricciardo 🙂

    • Jo, kalbant apie juos, tai kad aš per tiek metų taip ir nelabai atsimenu jų tarpusavio tokių gerų kovų, kokių panašu šiemet mes išvysime. Tikrai vienas kito verti varžovai ir norisi, kad proto ribose pasistumdytų jie pagaliau. Kaip 2014 Nico su Lewisu Bahreine stumdėsi, va kažko panašaus ir tik švaraus. Kol kas kvepia neeiliniu sezonu ir kol kas visiškai pofik, kad nėra krūvos DRS „lenkimų”, tiesa pasakius šios lenktynės buvo laaabai įdomios.

  5. Kodėl restartas buvo ne iš vietos?
    Susidarė vaizdas, jog daugelis pilotų ramiai važiuoja restartuoti iš vietosi, nes nebuvo susispaudę į traukinį…

    • Jeigu gerai pamenu, restartas vyks is vietos jeigu lenktynės prasideda paskui SC. Bet tikrai buvo keista, kad visi vaziavo labai letai paskui SC, nesu mates tokiu tarpu…

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia