Kinijos GP kvalifikacijoje triumfavo Lewisas Hamiltonas

10
@thestar.com

Ką tik pasibaigusiose Kinijos GP kvalifikacijoje greičiausias buvo Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes”, antras „Sebastians Vettelis iš „Ferrari”, trečias „Valteri Bottas iš „Mercedes”.

Pirmoji kvalifikacijos praėjo ne be nuotykių, pačioje pradžioje iš paskutinio posūkio išvažiuodamas apsisuko Romainas Grosjeanas iš „Haas”. Romainuui pavyko išvengti trasą juosiančios padangų sienos, o paskutinėmis sekundėmis taip pat suklydo Antonio Giovinazzi. Deja šiam pilotui nepavyko išvengti smūgio į padangas ir taip jis sumaitojo savo „Sauber”. Įdomiausia tai, kad tokiu būdu jis neleido keletui sportininkų baigti greitųjų ratų ir taip jis sugebėjo papulti į antrąją kvalifikacijos dalį, kurioje žinoma nepasirodė. Nors jo startinė pozicija 15, tačiau jo bolidas buvo labai apgadintas, tad manoma, kad jam teiks keisti pavarų dėžę, kas automatiškai iššaukia 5 starto pozicijų nuobaudą.

Reklama

Po šio incidento buvo mojuojamos dvigubos geltonos vėliavos, už per mažą sulėtinimą bus svarstomas Romainas Grosjeanas, bei Jolyonas Palmeris, tad jų startinės pozicijos taip pat gali būti pakoreguotos.

Taip pat pirmoje kvalifikacijos dalyje Maxą Verstappeną iš „Red Bull” buvo ištikę variklio gedimai. Dar kvalifikacijos metu komanda išplatino pranešimą, kad ten buvo tiesiog kompiuterinio variklio darbo reguliavimo problema, ką pavyko greitai išspręsti ir tai neturėtų sugadinti varžybų.

Po pirmosios kvalifikacijos dalies iškrito: Vandoorne – „Mclaren”, Grosjeanas – „Haas”, Palmeris – „Renault”, Verstappenas – „Red Bull” ir Oconas – „Force India”.

Antroji dalis vyko be jokių nesklandumų. Iš karto demonstruojami skirtumai tarp „Ferrari” ir „Mercedes” pilotų žadėjo aršią kovą dėl pirmosios startinės eilės.

Po antrosios dalies pasitraukė: Carlosas Sainzas jaunesnysis – „Toro Rosso”, Kevinas Magnussenas – „Renault”, Fernando Alonso – „McLaren”, Antonio Giovinazzi ir Marcusas Ericssonas – „Sauber”.

Trečioji dalis parėjo taip pat be jokių nesklandumų, Lewisas iškovojo šeštą pole poziciją iš eilės, ir dabar jis yra antras pilotas istorijoje tai pasiekęs.

Sebastians Vettelis aplenkė Valtteri Bottą tik viena tūkstantąja ir taip iškovojo antrą poziciją.

Ketvirtas liko Kimi Raikkonenas iš „Ferrari”.

Už šių sportininkų rikiuojasi Ricciardo iš „Red Bull”, Felipe Massa iš „Williams, Nico Hulkenbergas iš „Renault”, Sergio Perez iš „Force India”, Daniilas Kvyatas iš „Toro Rosso” ir dešimtuką baigia Lance Strollas iš „Williams”.

Reklama

10 Komentarai (-ų)

  1. viskas cia kaip ir turi but. per sky kalbejo taip, skaito melburne kaip ir gatves trasa tai ten daug niuansu, bet jei cia ferrari lips ant kulnu, ar nugales tada mersam labai subine prades virpet. is kvalos sprendziant, kovoti galima, matysim kaip gp eis

  2. o giovinazzi gal senai f1 stebi, tai zino, kaip imt rezultatus, piquetas del kitu dauzesi, o sitas del saves :d klausimas, kaip jam ta sauberi surinks, nes tiem ne kas su babkem, o sudraske bolida kaip reik.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia