Kanados GP greičiausi ratai: per metus bolidai pagreitėjo kiek daugiau nei viena sekunde

0
@Mercedes nežino

Kanados GP lenktynėse greičiausią lenktynių ratą įveikė etapo nugalėtojas Lewisas Hamiltonas iš „Mercedes”.

Britas 64-ąjį Montrealio trasos ratą įveikė per 1 minutę ir 14.551 sekundės bei beveik dvejomis dešimtosiomis (0.168) sekundės dalimis aplenkė antrą šioje kategorijoje likusį čempionato lyderį Sebastianą Vettelį iš „Ferrari”, kuris Kanadoje finišavo ketvirtas.

Reklama

Trečią greičiausią lenktynių ratą įveikė kitas „Ferrari” lenktynininkas Kimi Raikkonenas (1:15.388), o pirmąjį penketuką užbaigė atitinkamai „McLaren” atstovas Fernando Alonso (1:15.853) ir L. Hamiltono komandos draugas Valtteri Bottas (1:15.894).

2016 m. greičiausią lenktynių ratą Kanadoje įveikė karjerą jau baigęs tų metų pasaulio čempionas Nico Rosbergas, atstovavavęs „Mercedes”. Vokietis tai padarė per 1 min. ir 15.599 sek., vadinasi, per vienerius metus greičiausio rato rodiklis Kanadoje, lyginant su ankstesnių šių metų etapų rodikliais, buvo pagerintas santykinai nedaug – vos daugiau nei viena sekunde.

2015 m. Montrealyje pasiektas greičiausio rato įveikimo laikas nuo šiųmetinio rezultato skyrėsi jau labiau – 2,5 sekundės. Tada greičiausią lenktynių ratą įveikė „Ferrari” pilotas K. Raikkonenas – 1:16.987.

Jei į lyginimą įtrauksime ir 2014 m. statistiką, kai F1 pasikeitė variklių reglamentas ir debiutavo V6 hibridinės jėgainės, tai pamatysime, kad iš viso per keturis sezonus Kanadoje bolidai lenktynių režimu pagreitėjo maždaug keturiomis sekundėmis, nes „Williams” pilotas Felipe Massa tais metais užfiksavo 1:18.504 rezultatą.

Kanados GP greičiausi ratai:

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia