JAV GP nugalėjo Lewisas Hamiltonas

0

hamis-50-pergale

Ką tik baigėsi JAV GP lenktynės, jose nugalėjo Lewisas Hamiltonas, antras Nico Rosbergas, trečias Danielis Ricciardas.

Reklama

Lewisas Hamiltonas 5 kartą nugalėjo JAV GP, pirmą kartą tai padarė Indianapolio trasoje 2007 savo debiutiniame sezone, o šioje trasoje esančioje Ostino mieste jis nugalėjo ketvirtą kartą iš eilės. Taip pat tai buvo 50 Hamiltono pergalė karjeroje.

Lenktynės prasidėjo puikiu Danielio Ricciardo šuoliu iš trečios startinės vietos į antrą, taip ko gero galutinai nutraukus visas viltis Nico pakovoti dėl pergalės su savo komandos draugu. Vėliau lenktynių metu, Nico atsikovojo prarastą poziciją, tačiau tuo metu, jau buvo likę per mažai ratų, o atstumas iki Lewiso jau buvo per didelis. Starto metu, taip pat pozicija aukštyn pakilo Kimis Raikkonenas iš „Ferrari” aplenkdamas Maxą Verstappeną iš „Red Bull”. Po keleto ratų Maxas šią poziciją sugebėjo atsikovoti trasoje.

Pirmajame posūkyje susidūrė Valtteri Bottas iš „Williams” ir Nico Hulkenbergas „Force India”, po susidūrimo Hulkenbergas buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių, o Valtteri pradurta galinė dešinė padanga, tad kova dėl taškų, jam taip pat buvo baigta. Hulkenbergui tai buvo trečias GP šiemet, kurį jis baigė pirmame rate.

Vėliau iš lenktynių, panašu, kad dėl stabdžių sistemos gedimo pasitraukė Estebanas Gutierrezas iš „Haas” ekipos.

Antro sustojimo pasikeisti padangų užsuko Maxas Verstappenas, kuris nebuvo komandos pakviestas to daryti. Toks sustojimas užtruko tiek, kad Maksas iš ketvirtos pozicijos nukrito į septintą. Vos grįžus į trasą komandos lenktynių inžinierius paklausė Makso: „Kas čia buvo?” į ką Verstappenas atsakė: „Atsiprašau, aš maniau jūs mane kviečiate į „boxus””.

Po keleto ratų panašu dėl greičių dėžės gedimo jaunasis olandas buvo priverstas pasitraukti iš lenktynių.

Labai keistai iš lenktynių iškrito ir Kimi Raikkonenas iš „Ferrari”, trečią kartą sustojęs pasikeisti padangų jis išvažiavo iš savo aptarnavimo juostos ir tuoj pat už „pit’ų” juostos sustojo, radijo ryšiu jis su komanda kalbėjo apie pistoletą, kuris naudojamas priveržti ratus, nors pistoleto nesimatė, kad jis būtų likęs pritvirtintas prie rato, visgi Kimis pasirito atgal į nuokalnę ir išlipo iš savo bolido. Galbūt jam buvo blogai pritvirtintas ratas, o Charlies Whitingas prieš šį GP paskelbė, kad komandos bus skaudžiai baudžiamos už nesaugų paleidimą iš techninio aptarnavimo vietos, tad „Ferrari” komanda yra svarstoma dėl šio incidento.

Paskutiniuose ratuose vairavimo įgūdžius demonstravo Fernandas Alonso iš „McLaren” ir per paskutinius trs ratus pakilo dvejomis pozicijomis aukštyn ir finišavo aukštoje 5 pozicijoje, tačiau lenkdamas tuo metu 6 vietoje važiavusį Felipe Massa iš „Williams” jis su juo apsistumdė, po vieno rato Felipei buvo pranešta, kad padanga kuria susistumdė su Fernandu yra prakiurusi. Už šį drąsų lenkimą Fernandas yra svarstomas, tad gali būti, kad jis nusiris bent viena pozicija žemyn ir taip į priekį praleis Carlosą Sainzą jaunesnyjį iš „Toro Roso”.

Septintas finišą pasiekė jau minėtas Felipe Massa, aštuntas Sergio Perezas iš „Force India”, devintas antrasis „McLaren” su Jensonu Buttonu prie vairo, o dešimtuką užbaigė namų GP dalyvavusios „Haas” komandos pilotas Romainas Grosjeanas.

usgp-finisas

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia