Italijos GP kvalifikacijoje nugalėjo Lewisas Hamiltonas, antroje vietoje liko Maxas Verstappenas, trečioje – Danielis Ricciardo.

Italijos GP kvalifikacijoje
Oro sąlygos Italijos GP kvalifikacijoje
Italijos GP kvalifikacijoje
Valtteri Bottas ruošiasi sėsti į savo „Mercedes” bolidą

Pirma kvalifikacijos dalis

Pirmieji į trasą išvažiavo abu „Mercedes” pilotai, už jų susiformavo didelė eilė sportininkų. Prieš pat važiavimus atsinaujino lietus, tad visi skubėjo užfiksuoti rato įveikimo laikus, mat tai galėjo būti geriausios oro ir trasos sąlygos pirmoje dalyje.

Reklama
Italijos GP kvalifikacijoje
Susiformavusi sportininkų eilė laukiančių leidimo išvažiuoti į trasą

„Ferrari” šiais metais švenčia jubiliejų, tad ant bolido matome šiai progai skirtą žymėjimą.

Italijos GP kvalifikacijoje
Sebastianas Vettelis šlapioje Monzos trasoje

Pirmuoju bandymu prieš pirmą posūkį nesugebėjo laiku sustoti Valtteri Bottas. Kiti sportininkai taip pat darė klaidas. Trasą pirmasis paliko ir trenkėsi į barjerus Romainas Grosjeanas iš „Haas”. Po šios klaidos buvo sustabdyta pirmoji kvalifikacijos dalis.

Teisėjai kvalifikaciją leido tęsti 17:40, praėjus pustrečios valandos po sesijos pradžios. Iki pirmosios kvalifikacijos dalies pabaigos buvo likę 13 minučių. Maxas Verstapenas išvažiavęs į trasą sakė: „Dabar yra geriau, nei kvalifikacijos pradžioje.”

Sergio Perezas padarė nedidelę klaidą ir kirto vieną posūkį, tačiau žalos išvengti pavyko. Smulkią klaidą padarė ir Kevinas Magnussenas.

Likus 5 minutėms iki sesijos pabaigos lenktynininkai pradėjo rinktis tarpines lietaus padangas, pirmasis tą padarė Fernando Alonso.

Sustojimo metu užsidegė Kimi Raikkoneno stabdžiai, tai pamatę strategai nesaugiai jį išleido iš aptarnavimo zonos tikėdamiesi kuo greičiau užgesinti ugnį. Suomiui gresia bauda už nesaugų išleidimą.

Pirmoje dalyje su tarpinėmis padangomis greičiausias buvo Valtteri Bottas.

Po pirmos dalies iš tolimesnės kovos dėl aukštesnių starto pozicijų pasitraukė: 20. R.Grosjeanas, 19. P.Wehrleinas, 18. M.Ericssonas, 17. J.Palmeris, 16. K.Magnussenas.

Antra kvalifikacijos dalis

„Red Bull” savo važiavimus pradėjo su pilnai lietui skirtomis padangomis, kadangi visi skundėsi labai žemu sukibimo lygiu su vidutinėmis padangomis. Tokių problemų neturėjo „Ferrari” ir „Mercedes”.

Stoffelis Vandoorne Parabolica posūkyje važiavo ralio stiliumi, tačiau žalos išvengti pavyko. Panašią klaidą padarė ir Felipe Massa.

Lyderiai kuo ilgiau važiavo trasoje, su kiekvienu ratų laikai buvo geresni. Sebastianas Vettelis, Lewisas Hamiltonas ir Valtteri Bottas nuolat keitėsi greičiausiais sektoriais.

Po antros dalies iš tolimesnės kovos dėl aukštesnių starto pozicijų pasitraukė: 15. C.Sainzas, 14. D.Kvyatas, 13. F.Alonso, 12. N.Hulkenbergas, 11. S.Perezas.

Trečia kvalifikacijos dalis

Prasidėjus paskutinei sesijos daliai lietus ir vėl sugrįžo į trasą. Lenktynininkai panaudoję tarpines padangas padarė klaidą, kadangi su šios sudėties padangomis važiuoti buvo neįmanoma dėl didelio lietaus kiekio.

„Red Bull” lenktynininkai pradėjo savo važiavimus su pilnai lietui skirtomis padangomis ir fiksavo geriausius sektorius. Puikų tempą demonstravo Felipe Massa ir Estebanas Oconas. Prie jų prisijungė ir „Mercedes” lenktynininkai.

Geru tempu negalėjo pasigirti abu „Ferrari” lenktynininkai, kurie likus 3 minutėms iki sesijos pabaigos buvo pačiame dešimtuko viršuje. Juos lenkė visi išskyrus Stoffelį Vandoorne.

Paskutiniuoju savo bandymų greičiausią ratą įveikia Lewisas Hamiltonas ir iškovoja „pole” poziciją. Britas pagerino visų laikų iškovotų „pole” pozicijų rekordą.

monzaq

Savaitgalio tvarkaraštis

Imolos Grand Prix
Sesija Data Laikas
Italijos GP: pirmoji treniruotė 2017-09-01 11:00 - 12:30
Italijos GP: antroji treniruotė 2017-09-01 15:00 - 16:30
Italijos GP: trečioji treniruotė 2017-09-02 12:00 - 13:00
Italijos GP: kvalifikacija 2017-09-02 15:00 - 16:00
Italijos GP: lenktynės 2017-09-03 15:00 - 17:00
Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia