„Ferrari” nelaimi Monake jau 15 metų

1
@XPB Images
@XPB Images
@XPB Images

„Ferrari” komanda ir Monako GP yra puikiai žinomi Formulės 1 vardai, tačiau nuo pat 2001 m. ši ekipa čia negali laimėti.

Monako GP yra išskirtinės lenktynės Formulėje 1 ir kiekvienas lenktynininkas bei komanda nori čia nugalėti. Tačiau daugiausiai lenktynių Formulėje 1 įveikusiai „Ferrari” ekipai ši trasa pastaruoju metu tapo lyg užkeikta. Paskutinį kartą ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio italų komandos narys stovėjo prieš 15 metų – tuomet čempionate karaliavo 7 kartus pasaulio čempionas Michaelis Schumacheris. Nieko nuostabaus, kad antrąją vietą tada pelnė kitas „Ferrari” lenktynininkas Rubensas Barrichello.

Reklama

2015 m. arčiausiai pergalės buvo Sebastianas Vettelis – tuomet taktiškai suklydęs pergalę ir antrąją vietą prarado Lewisas Hamiltonas, o pergalės šampanu laistėsi Nico Rosbergas.

Pastaruosius ketverius metus Monake nenugalimi „Mercedes” atstovai. Praeitą savaitgalį laimėjęs L. Hamiltonas nutraukė trijų iš eilės N. Rosbergo pergalių Monake seriją. Tokiu būdu kol kas geriausią laimėjimų seriją Monake išlaiko Ayrtonas Senna – jis yra pelnęs 5 pergales iš eilės.

L. Hamiltono pasiekta pergalė įrašė britą į dar vieną įspūdingų rezultatų sąrašą – tai yra 10 sezonas iš eilės, kuriame L. Hamiltonas pelno nors vieną pergalę. Pagal šį rodiklį jis susilygino su Alainu Prostu, tačiau iki pirmaujančio M. Schumacherio dar toli – vokietis net 15 sezonų iš eilės nuo 1992 iki 2006 m. patyrė pergalės džiaugsmą.

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia