Brazilijos GP: trečioje treniruotėje greičiausias Valtteri Bottas

0
valtteri bottas

Trečioje Brazilijos GP treniruotėje greičiausią ratą nuvažiavo Valtteri Bottas, antroje vietoje liko Lewisas Hamiltonas, trečioje – Kimi Raikkonenas.

Trečioji treniruotė prasidėjo „Williams” piloto Lance Strollo nesėkme. Kanadiečio bolidas sustojo trasoje, o pilotas pranešė, kad kažkas negerai su pavaromis. Trasoje buvo paskelbta virtualaus saugos automobilio stadija, kad bolidas būtų saugiai pašalintas.

Reklama

Pirmoje treniruotės pusėje aukštą tempą demonstravo „Ferrari” vyrukai, kuriems vakar sekėsi šiek tiek sunkiau. Abu italų komandos lenktynininkai pirmoje pusėje užėmė aukščiausias vietas. Tačiau laikai buvo užfiksuoti su super minkštosiomis padangomis, kai tuo tarpu „Mercedes” lenktynininkai važiavo su minkštosiomis.

Abu „Red Bull” lenktynininkai buvo įveikę tik po vieną instaliacinį ratą praėjus daugiau nei pusei treniruotės. Užvedus Maxo Verstappeno variklį garaže pasirodė dūmų užsklanda, todėl įtariama, kad olando bolide yra problemų su jėgos agregatu. Danielis Ricciardo į trasą sugrįžo likus 25 minutėms iki treniruotės pabaigos.

Felipe Massa pranešė, kad trasoje pradėjo labai silpnai lyti, tačiau tai neturėjo jokios įtakos tolimesnei treniruotės eigai.

Sergio Perezas buvo nepatenkintas savo bolidu, todėl mechanikai, likus 15 minučių, pradėjo tvarkyti bolido priekį.

Dvi šio sezono lyderės – „Mercedes” ir „Ferrari” pradėjo kvalifikacinius važiavimus ir atstumas tarp jų buvo itin trapus – 0.058 sek. Tačiau toliau už jų buvo 1 sekunde atsilikęs ir penktoje vietoje buvęs Fernando Alonso su „McLaren” bolidu.

„Red Bull” bolidai buvo visa sekunde lėtesni už lyderius, o Maxas Verstappenas skundėsi, kad jo bolide yra per mažas pasukamumas, tačiau panašu, kad didžiausia problema šios komandos bolide – drastiškai sumažinta galia dėl patikimumo.

Už kelių akimirkų olandas padarė klaidą ir apsisuko trasoje bei sugadino savo padangas.

Didžiausia šios sesijos staigmena – Fernando Alonso tempas ir iškovota šeštoji vieta.

Rezultatai

Brazilijos GP tvarkaraštis 

Brazilijos Grand Prix
Sesija Data Laikas
Brazilijos GP: pirmoji treniruotė 2017-11-10 14:00 - 15:30
Brazilijos GP: antroji treniruotė 2017-11-10 18:00 - 19:30
Brazilijos GP: trečioji treniruotė 2017-11-11 15:00 - 16:00
Brazilijos GP: kvalifikacija 2017-11-11 18:00 - 19:00
Brazilijos GP: lenktynės 2017-11-12 18:00 - 20:00
Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia