Brazilijos GP apžvalga

0
@MarcaMotor

Lietuvoje prasidėjus žiemai vasarą dar galime pamatyti Brazilijoje – ten šį savaitgalį karaliaus Formulės 1 lenktynės. Tai bus priešpaskutinis šio ilgo sezono etapas, kuris gali atskleisti šio sezono čempiono vardą.

@MarcaMotor
@MarcaMotor

Tai bus 45 kartas, kai Brazilijoje vyksta Formulės 1 lenktynės. Čempionatas čia vyko dvejose trasose – Interlagos ir Nelsono Piquet vardu pavadintoje trasoje. Pastarojoje lenktynės vyko 1978 m. ir nuo 1981 iki 1989 m. Nuo to laiko Brazilijos GP persikėlė į Interlagos trasą netoli San Paulo miesto. Įdomu, kad Nelsono Piquet trasoje pasitraukus Formulės 1 čempionatui iki 2012 m. vyko kitos lenktynės, tačiau po to ji buvo uždaryta ir visai nugriauta ruošiantis 2016 m. Rio olimpinėms žaidynėms.

Reklama

Interlagos trasa dar vadinama José Carlos Pace vardu. Šis brazilų lenktynininkas dalyvavo 73 lenktynėse ir pasiekė vieną pergalę 1975 m. būtent gimtojoje Brazilijoje. Šis brazilas 1973 m. Le Mano lenktynėse su „Ferrari” finišavo antras.

Kadangi šios lenktynės dažniausiai būna vienos paskutinių sezone, žiūrovai sulaukia įdomių ir nenuspėjamų rezultatų. Štai 2008 m. brazilas Felipe Massa su „Ferrari” kelioms sekundėms patikėjo, kad jau tapo čempionu. Kirtęs finišo liniją pirmoje vietoje jis ir jo komanda pradėjo džiūgauti ir švęsti pergalę sezone, tačiau kiek netikėtai pagrindinis konkurentas Lewisas Hamiltonas viename iš paskutinių trasos posūkių sugebėjo aplenkti Timo Glocką ir to jam užteko brazilą aplenkti vos vienu tašku. 2009 m. lenktynės irgi buvo įsimintinos. Iš pirmos vietos startavo vietos numylėtinis Rubensas Barrichello, tačiau lenktynes laimėjo Markas Webberis, o sezono čempionu tapo iš 14 vietos startavęs britas Jensonas Buttonas su „Brawn”. 2010 m. čia vyko įtempta kova tarp „Red Bull” komandos pilotų – Sebastianas Vetellis pelnė pergalę, o jo komandos druagas M. Webberis finišavęs antras neleido vokiečiui tapti čempionu. Tuo pačiu komanda šiose lenktynėse pelnė čempionų titulą, o vokiečio ir australo dvikova persikėlė į Abu Dabį. Beje, visi 5 šiuo metu lenktyniaujantys Formulės 1 čempionai savo titulą užsitikrino būtent Brazilijoje.

Daugiausiai pergalių (6) Brazilijoje šventė prancūzas Alainas Prostas, o Michaelis Schumacheris jų turi 4. „McLaren” ekipa pirmauja su 12 pergalių ir dvejomis lenkia „Ferrari”.

Svarbiausias šio savaitgalio lenktynių skaičius – 25. Dabartiniam sezono lyderiui Nico Rosbergui užtenka laimėti lenktynes ir jis taps čempionu nepaisant L. Hamiltono rezultato.

Kitos sąlygos, kurios leistų vokiečiui tapti čempionu:
* Jis finišuoja 2, L. Hamiltonas – 4 ar žemiau;
* Finišuoja 3, britas – 6 ar žemiau;
* Finišuoja 4, britas – 8 ar žemiau;
* Finišuoja 5, britas – 9 ar žemiau;
* Finišuoja 6, britas – 10 ar žemiau.

Jei N. Rosbergas finišuos žemiau nei 6 vietoje, titulo likimas išsispręs Abu Dabyje.

Primename, kad kvalifikacija ir lenktynės vyks vakariniu Europai metu – Lietuvoje šiuos važiavimus matysime nuo 18 val.

Apie Brazilijos GP kalba Kimi Raikkonenas:

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia