Bernie Ecclestone: praeityje FIA padėdavo „Ferrari”

3
bernie ecclestone sebastian vettel

Bernie Ecclestone atskleidė, kad praeityje FIA ir jis pats vienaip ar kitaip padėdavo „Ferrari” komandai, kad ši skintų pergales.

Ypatingi „Ferrari” ir Formulės 1 ryšiai bei sandoriai kėlė daug klausimų komandoms ir gerbėjams. Visiems žinoma, kad „Ferrari” gauna papildomas išmokas už tai, kad jie yra „Ferrari”. Gerbėjai nuolat aptarinėjo sprendimus, kuriais F1 valdžia palaikydavo komandą ir trasoje.

Reklama

Bernie Ecclestone to neslepia ir sako, kad praeityje tokie dalykai vyko.

„F1 yra „Ferrari” ir „Ferrari” yra F1″, – sakė buvęs F1 vadovas.

„Padėti „Ferrari” visada buvo vienas protingiausių dalykų, kurį gali padaryti. Tai visada būdavo padaroma per techninius reglamentus.”

„Visos komandos Formulei 1 yra svarbios, tačiau „Ferrari” – pati svarbiausia. Todėl ir buvo padaryta daug įvairių dalykų per visus tuos metus tam, kad padėti „Ferrari” laimėti.”

Tačiau buvęs F1 bosas atmeta, kad tokia praktika daroma ir dabar.

„Ne, Charlie [Whitingas] visada darė tai, ką reikia daryti, Tačiau Maxas [Mosley] dažnai padėdavo „Ferrari”, aš taip pat norėdavau, kad jie laimėtų.”

„Galėjo būti sezonas, kada nugali kiti, tačiau net ir kitos komandos buvo susidomėjusios galimybe mesti iššūkį „Ferrari”.

„Vienas dalykas yra nugalėti prieš „Sauber”, o visiškai kitas lygis yra nugalėti raudoną bolidą.”

Reklama

3 Komentarai (-ų)

  1. Bet toks slidus senolis, va ten Mosley tai padėdavo, aš tai norėjau, bet lyg ir nedariau, lyg nesigavo, bet norėjau, kad nugalėtų. 🙂 visiem seniai aišku, kad nuolaidos italams yra, bet čia kažkokie tokie senatviški marazmai labiau nei pasakymas. Paimtų ir tiesiai šviesiai pasakytų, FIA priėmė tokią ir tokią taisyklę tam, kad raudonieji būtų pirmi, ar ten uždraudė, ar diskvalifikavo. O dabar padėdavo, toks labiau iš oro pasakymas. Plius kokia jam nauda dabar kalbėti apie vykusius š kuriuos pats leisdavo savo laiku? atseit reikia stebėt ar Liberty nekartos klaidų?

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia