Belgijos GP: veiksmo kupinose lenktynėse nugalėjo N. Rosbergas

0
@f1fanatic.co.uk

Veiksmo kupinose lenktynėse šeštą pergalę šiame sezone iškovoja, visas lenktynes pirmavęs, „Mercedes” pilotas N. Rosbergas. Antras lentynėse liko „Red Bull” pilotas Danielis Ricciardo, trečias – iš galo startavęs, čempionato lyderis, Lewisas Hamiltonas.

Belgijos GP lenktynės prasidėjo itin chaotiškai, lenktynių starte į pirmą posukį netilpo trys pilotai – Maxas Verstappenas, Kimi Raikkonenas ir Sebastianas Vettelis. Prastai startavęs olandas iš „Red Bull” buvo už abiejų „Ferrari” pilotų, tačiau bandė stabdyti daug vėliau bei užimti vidinę trajektoriją, tačiau trys bolidai viename posūkyje netilpo. Sebastianas Vettelis apsisuko ir nukrito į paskutinę vietą, Kimiui Raikkonenui buvo pradurta padanga, o Maxui Verstappenui sulaužytas priekinis sparnas.

Reklama

Dėl didelio kiekio nuolaužų sprogo ir „Toro Rosso” piloto Carloso Sainzo padanga, kuri visiškai sugadino ispano bolido galinę dalį.

Kiek vėliau lenktynėse įvyko dar vienas didelis incidentas, didžiuliu greičiu važiuojantis „Renault” pilotas Kevinas Magnusenas nesuvaldė savo bolido Eau Rogue posūkio pabaigoje, bei visu greičiu rėžėsi į atitvarus, bolidas sudaužytas nepataisomai. Pilotas iš bolido išlipo pats, tačiau šlubuodamas nuėjo iki medikų automobilio. Sesija buvo sustabdyta, nes apsauginiai barjerai buvo stipriai apgadinti. Kiek vėliau pranešta, kad Kevinas Magnussenas patyrė sužeidimą, tačiau yra samoningas.

Po lenktynių restarto, veiksmo trasoje ir toliau netrūko, Lweisas Hamiltonas 27-ame rate, jau buvo trečioje vietoje. Tačiau didžiausia kova vyko peletono viduriuke, dažniausiai ten, kur budavo „Ferrari” ir „Red Bull”, todėl, kad šie pilotai dėl geresnių pozicijų kovojo labai aštriai ir nebuvo išvengta kontaktų. Tačiau visi kontaktai neturėjo didelių pasekmių.

Dar vienas kontaktas įvyko išvažiuojant iš aptarnavimo zonos, tačiau čia sudalyvavo Fernandas Alonso ir Nico Hulkenbergas, „McLaren” mechanikai ispaną išleido nelaiku, o į siaurą aptarnavimo zonos išvažiavimą abu pilotai atvažiavo ‘ratas į ratą’, Fernandas Alonso kliudė „Force India” bolidą, tačiau nieko rimto neįvyko.

Neįtikėtinai geros lenktynės „Force India” komandai, abu jos pilotai finišavo pakankamai aukštose vietose ir iškovojo komandai daug taškų.

Lenktynes pirmoje vietoje baigė Nico Rosbergas, antras – Danielis Ricciardo, trečias, – Lewisas Hamiltonas, ketvirtas – Nico Hulkenbergas, penktas – Sergio Perezas, šeštas – Sebastianas Vettelis, septintas – Fernando Alonso, aštuntas – Valteri Bottas, devintas – Kimis Raikkonenas ir dešimtuką baigia – Felipe Massa.

Visi rezultatai:

belgp

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia