Bahreino GP: antrąją pergalę iškovojo Sebastianas Vettelis

12

Bahreino GP lenktynėse nugalėjo „Ferrari” pilotas Sebastianas Vettelis, antrą vietą užėme Lewisas Hamiltonas, trečią – Valtteri Bottas.

Lenktynių startas nepavyko Lewisui Hamiltonui – starto metu per daug prasisuko ratai, todėl šis prarado vietą Sebastianui Vetteliui. Sudėtingas startas taip pat buvo ir „Ferrari” pilotui Kimi Raikkonenui, kuris prarado 2 pozicijas. Dėl variklio gedimo „McLaren” pilotas Stoffelis Vandoorne net nestartavo lenktynėse.

Reklama

Nuvažiavus dešimt ratų, dėl techninio gedimo iš lenktynių pasitraukė „Haas” pilotas Kevinas Magnussenas. Lenktynių pradžioje abu „Mercedes” pilotai buvo labai stipriai spaudžiami tiek „Ferrari” tiek „Red Bull” lenktynininkų, nes pasaulio čempionų padangų resursas stipriai sumažėjo. Tada Sebastianas Vettelis atliko ankstyvą stojimą, kuriuo siekė aplenkti „Mercedes” komandą. Tokią pat taktiką panaudojo ir „Red Bull” pilotas Maxas Verstappenas. Tačiau išvažiavus iš aptarnavimo zonos olando bolide dingo stabdžiai ir jis rėžėsi į atitvarus. Po akimirkos susidūrė Lance Strollas ir Carlosas Sainzas, kurie iššaukė saugos automobilio fazę.

Saugos automobilis pasitraukė 16-ame rate, o Sebastianas Vettelis tapo lenktynių lyderiu, tačiau Valtteri Bottas rimtai grasino  jį aplenkti. Po lenktynių restarto veikmas ir lenkimai vyko visose trasos dalyse. O Lewisas Hamiltonas gavo baudą, už tai, kad be jokios priežasties lėtai važiavo į aptarnavimo zoną bei užlaikė Danielį Ricciardo.

Sebastianas Vettelis buvo atitrūkęs 7 sekundėmis nuo Valtteri Botto, kurio tempas stipriai nukrito, tačiau trečioje vietoje buvęs Lewisas Hamiltonas aplenkė suomį, bei pradėjo vytis „Ferrari” lenktynininką. Kadangi brito padangos buvo kietesnės sudėties, tai jam leido važiuoti ilgesnį atstumą ir palaikyti aukštesnį tempą, nei super minkštosios padangos, kurias naudojo Sebastianas Vettelis.

31-ąjame rate Valtteri Bottas atliko antrąjį savo sustojimą ir panaudojo geltonų padangų komplektą, 34-ąjame rate stojo lenktynių lyderis Sebastianas Vettelis ir iš aptarnavimo zonos išvažiavo prieš Valtteri Bottą. Lenktynių lyderiu tapo Lewisas Hamiltonas tačiau jo padangos buvo pakeistos, kai trasoje pasirodė saugos automobilis. Tačiau britas už vokietį, kiekviename rate, buvo lėtesnis daugiau nei viena sekunde.

Po saugos automobilio „Red Bull” komanda prarado savo demonstruotą tempą ir daugiau pasirpiešinimo nebesukėlė. 42-ąjame lenktynių rate antrą sustojimą atliko Lewisas Hamiltonas, atliko penkių sekundžių baudą ir pasikeitė naujas minkštąsias padangas. Britas iš aptarnavimo zonos išvažiavo trečias, atsilikdamas 10 sekundžių nuo Valtteri Botto.

Likus 10 ratų iki lenktynių pabaigos „Mercedes” panaudojo komandinę taktiką ir Lewisas Hamiltonas aplenkė Valtteri Bottą, atstumas iki Sebastiano Vettelio buvo apie 11 sekundžių. Britas ženkliai sumažino atsilikimą, tačiau to pergalei neužteko.

Lenktynių pabaigoje Fernando Alonso radijo ryšiu pranešė apie variklio problemą, kuri reiškia, kad abu „McLaren” bolidai ir vėl nepasiekė finišo.

Pirmąją vietą užėmė Sebastianas Vettelis, antrą vietą iškovojo Lewisas Hamiltonas, trečią – Valtteri Bottas, ketvirtą Kimi Raikkonenas, penktą Danielis RIcciardo.

Kitos lenktynės po dviejų savaičių Rusijoje.

Rusijos Grand Prix
Sesija Data Laikas
Rusijos GP: pirmoji treniruotė 2017-04-28 11:00 - 12:30
Rusijos GP: antroji treniruotė 2017-04-28 15:00 - 16:30
Rusijos GP: trečioji treniruotė 2017-04-29 12:00 - 13:00
Rusijos GP: kvalifikacija 2017-04-29 15:00 - 16:00
Rusijos GP: lenktynės 2017-04-30 15:00 - 17:00
Reklama

12 Komentarai (-ų)

  1. super GP, Bahrainas bent man neistriges kaip idomi trasa, tad nuteikia labai smagiai… jei taip pries kiekviena etapa nezinosi ar mersai lips ant pirmo laiptelio ar ferrari tai tiesiog bus kaifas sezonas, plius snd ir red bull neatrode blogai, o uz tu ju kova isvis superine…

  2. nezinau, Jums matau patiko, o man po SC dingo idomumas. VER out. Botas isvis out su padangom overpressure…vel NO direct fight FER ir MERC…so…eilines geriau nei vidutines lenktynes
    Aisku, kad sezone nebus aisku kas, ar FER ar MERC, gerai nesakau. Bet norisi pure lenktyniu.

  3. o siaip galiu pasidziaugti HAAS. Nelabai jiems koks bendrai savaitgalis…bet bent su Grosjean tasku uzdirbo. Aisku apie McLaren jau nesneku..cia dabar gavos baisiau nei baisu.

  4. nu po sc tai iki antru pitu kovos netruko, nenukabink nosies. del verstapeno, tai cia ne sc kalta manau, per sc kaip tik stabdziai per daug atausta, kodel perkaito, pasakys veliau. bet jo del verstappeno gaila, butu dar gal paterorizaves botta tai tikrai. o hamis, pats kaltas del baudos. ricciardui tas jo manevras kainavo kur kas daugiau. isvis red buliam restartas buvo tragiskas… o siaip veiksmo buvo visur, o apie honda tai cia atskira kalba, tikrai nustebsiu, jei mcl nenutrauks sitos partnerystes

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia