Azerbaidžano GP greičiausi ratai: per metus bolidai sulėtėjo 1,5 sekundės

2

Dramatiškose ir įvykių kupinose Azerbaidžano GP lenktynėse greičiausią lenktynių ratą įveikė podiumo ir taškų dėl sprogusios padangos netekęs „Mercedes” pilotas Valtteri Bottas.

Suomis 37-ąjį Baku trasos ratą įveikė per 1 minutę ir 45.149 sekundės bei 0.263 sekundės dalimis aplenkė antrą šioje kategorijoje likusį ir kiek netikėtą pergalę lenktynėse iškovojusį komandos draugą L. Hamiltoną, kuris savo geriausią laiką (1:45.412) užfiksavo pora ratų anksčiau.

Reklama

Trečias šioje kategorijoje liko lenktynių dėl incidento su komandos draugu nebaigęs „Red Bull” pilotas Danielis Ricciardo – 1:45.419, ketvirtas – „Ferrari” atstovas Sebastianas Vettelis (1:45.530), penktąs – kitas „Red Bull” lenktynininkas Maxas Verstappenas (1:45.771).

Įdomu, kad šiemetinis geriausio lenktynių rato rezultatas yra apie 1,5 sekundės prastesnis už pernykštį S. Vettelio pasiekimą (1:43.441).

2016 m. Azerbaidžane (tada tas etapas vadinosi Europos GP – red. past.) greičiausią lenktynių ratą įveikė karjerą jau baigęs buvęs „Mercedes” pilotas Nico Rosbergas, kuris vieną Baku trasos ratą tada įveikė per 1 minutę ir 46.485 sekundės, kas beveik 1,5 sekundėms lėčiau už šiemetinį geriausią rezultatą.

Kadangi lenktynės Azerbaidžano sostinėje debiutavo tik 2016 m., todėl įtraukti ankstesnių metų greičiausių ratų statistiką galimybės nėra.

Azerbaidžano GP greičiausi ratai:

Reklama

2 Komentarai (-ų)

    • Jo, ir kai pabaigoje visi turėjo gerinti laikus su US, tiesiog nespėjo jų deramai įšildyti, nes nelabai laiko turbūt buvo.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia