Australijos GP nugalėjo Sebastianas Vettelis

9

Šiandien finišavusiose Australijos lenktynėse nugalėjo Sebastianas Vettelis iš „Ferrari”, antras liko Lewisas Hamiltonas, trečias – Valtteri Bottas (abu iš „Mercedes”).

Ketvirtas – Kimi Raikkonenas su antruoju „Ferrari”, penktas – Maxas Verstappenas („Red Bull”), šeštas – iš pensijos sugrįžęs Felipe Massa („Williams”), septintas – Sergio Perez („Force India”), aštuntas – Carlosas Sainzas jaunesnysis, devintas – Danilas Kvyatas (abu iš „Toro Rosso”), paskutinį tašką iškovojo Estebanas Oconas iš „Force India”.

Reklama

Lenktynėse nefinišavo net 7 lenktynininkai, taip pat šįkart Australijoje nepamatėme saugos automobilio, o tai yra labai retas reiškinys miesto trasoje.

Prieš pat lenktynes važiuodamas į starto poziciją sugedo Danielio Ricciardo „Red Bull”. Nors komanda ir išleido australą į lenktynes, bet jis į trasą išvažiavo atsilikęs iš kart 2 ratais nuo visų kitų. Christianas Horneris sakė, kad važiuojant į starto vietą sugedo pavarų dėžės daviklis. Vėliau lenktynių metu sugedo „Red Bull” bolidas ir Danielis savo namų GP nepabaigė iki galo.

Starto procedūra pavyko tik iš antro karto, nes pirmą kartą Nico Hulkenbergas sustojo ne savo starto pozicijoje, tad buvo važiuojamas papildomas apšilimo ratas.

Šiandien buvo grojamas Vokietijos ir Italijos himnai. Tie, kas stebi Formulę 1 jau ne pirmą sezoną, gali prisiminti šį himnų duetą iš Michaelio Schumacherio laikų, kai jis su „Ferrari” skynė vieną pergalę po kitos. Tai buvo pirmoji „Ferrari” pergalė nuo 2015 m. Singapūro lenktynių (ten taip pat nugalėjo S. Vettelis).

Šiandien Lewisas Hamiltonas nuvažiavo 3000 ratą pirmaudamas lenktynėse, jis tapo antruoju pilotu istorijoje pasiekusiu tokį milžinišką pasiekimą kartu su M. Schumacheriu.

Lenktynių greičiausią ratą užfiksavo K. Raikkonenas iš „Ferrari” lenktynių pabaigoje, taip įrodymas, kad padangos šiemet laiko kur kas geriau nei pernai, nes šį ratą Kimi užfiksavo su senom padangom, šis ratas yra greitesnis už pernai apie 2.5 sekundės.

Lenktynių nebaigė abu „Haas” pilotai, kaip manoma Grosjeanui sugedo turbina, o Maggnusenui bėdų kilo su važiuokle.

Taip pat iš lenktynių pasitraukė Fernando Alonso iš „McLaren”, o jo komandos draugas nuo GP pradžios skundėsi dėl kylančių problemų, tačiau finišą pasiekti jam pavyko.

Taip pat iki finišavo neatvažiavo Lance Strollis iš „Wiiliams, Marcusas Ericcsonas iš „Sauber” bei Jolyonas Palmeris iš „Renault”.

„Mercedes” yra vienintelė komanda, kuri nuo hibridinių variklių Formulėje 1 pradžios pirmavo bent vieną ratą visuose etapuose.

„Ferrari” nutraukė „Mercedes” pergalių seriją, tad tikėkimės visuose etapuose bus artima kova dėl pergalių bei dėl „pole” pozicijų kvalifikacijoje.

Žemiau pateikime lentelę su visa informacija apie lenktynes.

Reklama

9 Komentarai (-ų)

  1. Kažkur giliai buvo tikėtasi, kad šiemet Ferrari gali geriau. Bet po vakar kvalifikacijos, kažkaip buvo sunku nuspėti, kad Ferrari laimės. Nors buvo žinoma, kad Mersai kvalifikacijoje turi spec nustatymus.

    Dabar Mersai bandys kažką skubiai tobulinti, kas gali mažinti patikimumą… Na gal bus visai įdomus seoznas, jeigu kova bus artimesnė.

  2. Nors pats, kaip ir už Hamiltoną, bet puiki sezono pradžia. Norisi tos kovos, intrigos. Kad ir kaip ten gavosi su jo pitstop’u, bet Ferrari yra labai arti. Ir jei kvalos nelaimėjo, bet buvo arti, o kaip žinome, ferrari lenktynėse geriau pasirodo, tai va ir rezultatas 🙂 Klaida ne klaida, bet pasigaut Vettelio jau ir nepasigavo 🙂 Išgirsti Italy himną buvo cool 🙂
    Taip pat pastebėjau, kad šios padangos gali kai kuriems pilotams su startu pagelbėti, pvz. tam pačiam Hamiltonui. Mintyse galvojau, ar blogai sustartuos ar ne, bet visi šovė kaip kulkos iš vietos.

    • As uz suomius tai yra uz Kimi.taip pilnai sutinku,intriga reikalinga kaip saule tekanti.f1 fanu drastiskai mazeja.riekia nuo vaikystes augint fanu karta 🙂 jo italu himnas ant podiumo ekstaze.🙂 ferru bolidas siais metais kaip ant sparnu🙂

    • Šį kartą Ferrari strategai nesupjovė grybų, kaip dažnai būna. Faktas, kad jei nebūtų užstrigęs Lewisas, dar neaišku, kaip būtų pasibaigę, nors jis skundėsi padangomis visą laiką… Botas buvo jau atakos atstumu, ~0,7-0,8 sek, bet staiga atsitraukė, nes turbūt liepė komanda.

  3. Tykiuos siais metais nesusimaus taip daznai,kaip praitais metais.snd strategyja leme lenktyniu baikti.Botas butu ir aplenkes,bet ryskus nr2.nelabai leido Rosbergui,ka jau kalbeti apie Bota.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia