Australijos GP lenktynėse nugalėjo „Ferrari“ komandos lenktynininkas Sebastianas Vettelis, antroje vietoje finišo liniją kirto Lewisas Hamiltonas, trečioje – Kimi Raikkonenas.

Lenktynėse iš 8 vietos startavo Danielis Ricciardo, kuris už raudono vėliavos taisyklių pažeidimą buvo nubaustas 3 starto pozicijų bauda.

Valtteri Bottas dėl patirtos avarijos kvalifikacijos metu, privalėjo pasikeisti savo pavarų dėžę, todėl suomis startavo iš 15 vietos.

Reklama
Australijos GP lenktynėse
Giedamas Australijos himnas, priekyje lenktynininkų stovi jaunieji sportininkai.
australijos gp lenktynėse
Oro sąlygos prieš lenktynes.

Startas

australijos gp lenktynėse
Pirmųjų sezono lenktynių startas.

Startas praėjo puikiai, nebuvo nei vieno incidento. Labai gerai startavo Kevinas Magnussenas, kuris starto metu aplenkė Maxą Verstappeną.

Danielis Ricciardo pirmo metu aplenkė Carlosą Sainzą. Sainzą pirmojo rato metu bandė lenkti ir Fernando Alonso, bet Fernando lenkimas nepavyko.

Brandonas Hartley po pirmojo rato suko į techninio aptarnavimo juostą keistis padangų, jam buvo uždėtos minkšto mišinio padangos.

Lenktynės

Pirmasis trejetukas lenktynininkų išliko nepakitęs pirmaisiais ratais. Tarp jų skirtumai taip pat nedidėjo, tarp Lewiso ir Kimi 1.2 s, toks pats atstumas taip pat buvo ir tarp Kimi ir Sebastiano.

Pirmųjų ratų metu labai atsargus buvo Valtteri Bottas, 4 ratus jis nebuvo iškovojęs nei vienos pozicijos.

6 rate Danielis Ricciardo aplenkė antrą „Renault“ Nico Hulkenbergą ir pakilo į 7 poziciją.

6 rate iš pirmųjų savo lenktynių pasitraukė Sergey Sirotkinas iš „Williams“.

7 rate iš lenktynių traukiasi ir Marcusas Ericssonas iš „Sauber“. Abu pilotai iš lenktynių pasitraukė dėl techninio gedimo.

australijos gp
Marcusas Ericssonas neilgai dalyvavo Australijos GP lenktynėse.

9 rate Valtteri Bottas pakilo į 13 poziciją aplenkęs Estebaną Oconą.

10 rate bandydamas lenkti Keviną Magnusseną klaidą padarp Maxas Verstappenas. Apsisukęs trasoje 360 laipsnių jis galėjo tęsti lenktynes, tačiau jį aplenkė net 3 varžovai: Romainas Grosjeanas, Danielis Ricciardo ir Nico Hulkenbergas.

australijos gp
Maxo Verstappeno klaida pirmajame posūkyje.

15 rate pirmąjį gedimą sezone patyrė „Toro Rosso“ – Brandonas Hartley.

australijos gp
Pierre Gasly bolidas išleido mėlynus dūmus, komanda patvirtino, kad tai variklio gedimas.

Verstappenas komandai radijo ryšiu skundėsi, kad kažkas negerai su jo bolidu, nes  viduryje posūkių jam labai slysta bolido galas.

19 rate pirmasis iš lyderių padangų keistis užsuka Kimi Raikkonenas, jam buvo uždėtos geltonai žymimos minkštos padangos su kuriomis jis turėtų ištempti iki lenktynių galo.

australijos gp
„Ferrari“ keičia padangas savo lenktynininkui

20 padangų keistis suko ir lenktynių lyderis Lewisas Hamiltonas, jam tai ppat uždėtos minkštos padangos.

22 rate  padangų keistis užvažiuoja ir Maxas Verstappenas, nors jis startavo su super minkštomis padangomis ilgiau trasoje išbūti, nei varžovai startavę su ultra minkštomis, nepavyko.

22  rate klaidą padarė Carlosas Sainzas ir taip prarado poziciją Fernando Alonso.

australijos gp
Carloso Sainzo klaida.

Vos pasikeitęs padangas Kevinas Magnussenas turėjo pasitraukti iš lenktynių, nes jam buvo blogai pritvirtintas vienas ratas.

24 rate iš lenktynių pasitraukė ir Romainas Grosjeanas. Dviejų ratų atkarpoje „Haas“ prarado abu savo lenktynininkus. Po šio gedimo trasoje pradėjo galioti virtualaus saugos automobilio stadija.

australijos gp
Romainas Grosjeanas nusivylęs tokia greita lenktynių pabaiga.

Virtualios saugos automobilio stadijos metu padangas pasikeitė Sebastianas Vettelis ir Valteri Bottas. Vettelis labai daug laimėjo pasikeitęs padangas šiuo metu, nes Sebastianas po sustojimo išliko lenktynių lyderiu.

Kadangi VSC metu Grosjeano bolido patraukti nebuvo įmanoma trasoje pasirodė saugos automobilis.

australijos gp
Pakartotinis lenktynių startas,

31 rate lenktynės vėl vyksta normaliu tempu. Pakartotinio starto metu Maxas Verstappenas aplenkė Nico Hulkenbergą.

Vettelis tapo trečiuoju istorijoje lenktynininku, kuriam pavyko nuvažiuoti 3000 ratų esant lyderiu lenktynėse.

Danielis Ricciardo padangas keitėsi taip pat VSC stadijos metu ir po pakartotinio starto dėka naujesnių padangų galėjo spausti Kimi Raikkoneną beveik visose trasos vietose.

Kova priekyje tarp Lewiso ir Sebastiano vyksta arši, beveik kiekvienam rate abu sportininkai keitėsi greičiausiais lenktynių ratais.

47 rate Lewisas padarė klaidą ir Vettelis tuo metu atitrūko beveik 3 sekundžių atstumu.

Likus 6 ratams iki finišo Hamiltonas prie Vettelio vėl priartėjo DRS atstumu.

Likus 4 ratams iki finišo Hamiltonas pasidavė ir sumažino tempą, atstumas tarp lenktynių lyderių iškart išsaugo iki 3 sekundžių.

Sebastianas Vettelis pelnė 9 pergalę „Ferrari“ komandai, dabar abu italų lenktynininkai pelnė po tiek pat pergalių komandai. Vetteliui tai 100 kartas, kai jis lipa ant apdovanojimų pakylos.

Rezultatai

Australijos GP
Galutiniai Australijos GP lenktynių rezultatai.

Bahreino GP tvarkaraštis

Bahreino Grand Prix
Sesija Data Laikas
Bahreino GP: pirmoji treniruotė 2018-04-06 14:00 - 15:30
Bahreino GP: antroji treniruotė 2018-04-06 18:00 - 19:30
Bahreino GP: trečioji treniruotė 2018-04-07 15:00 - 16:00
Bahreino GP: kvalifikacija 2018-04-07 18:00 - 19:00
Bahreino GP: lenktynės 2018-04-08 18:10 - 20:10
Reklama

17 Komentarai (-ų)

    • Man atrodo, kad dėl pergalės Tyfoziai džiaugtis gali, bet turėtų nerimauti dėl variklių. Haas sugedo, Sauberiui hidraulikos slėgis prapuolė, matyt kažkoks leakas

    • vargu ar čia taktiniai skaičiavimai buvo, kad tempiam visą distanciją vistiek atsiras VSC ar SC. pasisekė, kad lenkti sunku, nes kai Hamis spaudė tai skirtumas buvo tikrai įtikinamas. šiaip kovos sezone bus, bet šiandieninė pergalė daugiau fuksas nei Ferrari nuopelnas. plius reikia nepamiršt, kaip prastai ėjosi Bottui, tad jei kuriam nors etape Mercedes nepaims pole, ar gero starto, tai lenkti jiems bus tikrai ne lengva

    • Mersai per daug pasitikejo softu, kuris parode, kad HAM pagal laikas saugus. Aus sunku lenkti, manau akivaizdziau matesi RIC vs RAI.
      O Haas, tai suprantu ne variklia, o blogai prisukti ratai ? ten gi mechanikai nervinosi per visus galus…gal pistoletas blogas ar panasiai

    • Teisingai, Haas neprisuko ratų, atsiprašau už klaidinančią info.

      Kas dėl Hamio ir Raikkoneno, tai prieš Sebo sustojimą tarp Ham ir RAI buvo 5-7 sek skirtumas, Kai sustojo HAM, tai VET prieš HAM pirmavo 12 sekundžių maždaug, tada spustelėjo VET ir skirtumas staigiai šoko iki 15+ sekundžių ir tada pasisekė su VSC+SC

    • Taip Haasu bedos +VSC irSC Ferrams palengvino.reikia pripazint Mercai susimove su taktika kam Ham reikejo pakviesti po Kimio.

    • Nu jo, Vettelio pavyzdys rodė, kad su senom padangom minimaliai buvo greitesnis už naujus Softus

    • Na as nekalbu, kad jau ten kaip su peiliu ant stalo ozka :), bet pats Rosbergas per Sky isreiske tokia minti, kad Ferrari mete Kimi, kad paziureti kas gausis su Vettel, duomenis jie tikrai turejo kaip Vettel vaziuopja su esmom padangom. Nedraskau aisku as cia samokslo teoriju, bet kazkaip nesvieziai jau labai Kimi atrode 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia