Rossas Brawnas atskleidė, kad jau kitais metais Formulėje 1 gali būti pradėta taikyti biudžetų lubos komandoms.

Nors šis projektas buvo ruošiamas 2021 metų sezonui, tačiau dabar sprendžiama, kaip tai galima būti pradėti taikyti nuo kitų metų.

Bent jau „paprastesnę jo versiją“ sako Rossas Brawnas. Po to kai šiemet „Force India“ buvo kilę rimtų problemų, o sunkumų turintys pripažino ir „Williams“ su „McLaren“ F1 valdyba suprato, kad taip tęstis negali.

Reklama

„Mes stengiamės priimti išlaidų kontrolės sistemą“, – sako Brawnas. „Mes dirbame kartu su FIA ir konsultuojamės su komandomis. Biudžetų lubų sistema kuriama sklandžiai.

Šiuo metu mes svarstome pradėti taikyti supaprastintą jo versiją jau nuo kitų metų, dar šiek tiek plėstis 2020 sezoną. O ji įsigaliotų pilna tvarka nuo 2021.

Aš drįsčiau sakyti, kad įvertinus paskutinius pokalbius viskas yra beveik jau sudėliota.“

Kol kas skaičiai nėra atskleidžiami, bet sklando vieša paslaptis, kad komandų biudžetai bus apie 150 milijonų amerikos dolerių.

„Supraskite teisingai, mes nenorime, kad mūsų galingieji vardai sunyktų, mes nekuriame taisyklių dėl kurių nebebūtų didelių vardų“, – sako Rossas. „Šiuo metu tokie vardai yra „Ferrari, „Mercedes“ ir „Red Bull“.

Visgi kaip bebūtų skirtumas tarp šios trijulės ir likusiųjų yra per didelis. Šiuo metu Formulėje 1 egzistuoja du lygiai, mes norime, kad tai baigtųsi, mes norime apibrėžti kiek ir kokių resursų galima išnaudoti. Tai apjungia tiek technologinę tiek ekonominę puses.

Dabar didžiosios komandos išleidžia dvigubai daugiau pinigų nei mažosios, jei sugebėsime tą skirtumą sumažinti iki 10-20% tada vidutinio lygio komandos turės papildomos akstino. Didžiosios komandos vistiek išliks galingiausiomis, tačiau jei vidutinio lygio komanda atliks darbus labai gerai jie turės šansą nugalėti.

Pažiūrėkime į „Force India“ situaciją ir suprasime kiek svarbi yra ši naujovė. Finansinis krūvis komandoms yra didžiulis. Mes norime suvaldyti tai, kiek pinigų komandos išleidžia. Mes tikimės, kad tokia kontrolė leis mažesnėms komandoms išlikti stabilesnėmis, taip jie galės prisivilioti daugiau rėmėjų, nes jie turės šansų užlipti ant podiumo, o jei viskas pavyks idealiai tai ir nugalėti lenktynėse.

Tai labai svarbu komandoms, kurios taip pat siekia tapti galingomis. Šiuo metu skirtumas per didelis. Beveik neįmanoma komandai įveikti šią prarają“, – sakė R. Brawnas.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia