Alfa Romeo – Sauber

Lenktynininkai

Valtteri Bottas

Zhou Guanyu

Pasiekimai

Pilnas pavadinimasAlfa Romeo F1 Team Stake
BazėHinwilis, Šveicarija
Komandos vadovasAlessandro Alunni Bravi
Technikos vadovasJan Monchaux
VažiuoklėC43
Variklis Ferrari
Debiutas1993
Čempionų titulai
Aukščiausias finišas1 (1kartą)
Pole pozicijos1
Greičiausi ratai7

Istorija

Sauber yra Šveicarijos Formulės 1 komanda. Formulėje 1 ji debiutavo 1993 m. 2005 metais komanda buvo parduota BMW, todėl, kad šiai nepavyko laimėti kaip negamyklinei komandai. Nuo 2006 iki 2009 BMW Sauber pavyko iškovoti vieną pergalę – 2008 metais Kanados GP Robertas Kubica užlipo ant aukščiausio podiumo laiptelio. Tais pačiai metais komanda iškovojo trečią konstruktorių taurės poziciją, tačiau dėl McLaren diskvalifikacijos, ekipa užėmė antrą vietą.

2009 metais BMW pasitraukė iš Formulės 1 ir komanda pateko atgal, į Peterio Sauberio rankas. Dėl sunkios finansinės padėties komanda turėjo didelių problemų ir didžioji dalis ekipos akcijų pardavė Longbow Finance kompanijai.

2018 metais „Sauber“ ekipa pasirašė bendradarbiavimo sutartį su „Alfa Romeo“ automobilių gamintojų, kuris tapo pagrindiniu komandos rėmėju ir technologiniu partneriu.

2019 m. „Sauber“ komandos pavadinimas pasikeitė į „Alfa Romeo“, o komandos finansinė padėtis tapo žymiai geresnė ir stabilesnė. Ekipai pavyko pas save pasikviesti Kimi Raikkoneną, kuris 2018 m. lenktyniavo „Ferrari“ ekipoje.